DILEME VIŠE NEMA: Ovako izgleda KOSTUR PLEJ-OFA AdmiralBet ABA lige!

Autor:

Sport

08.04.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi moguć tek u finalu.

DILEME VIŠE NEMA: Ovako izgleda KOSTUR PLEJ-OFA AdmiralBet ABA lige!

Foto: Starsport

Večiti derbi

Nakon što se saznalo da neće biti ispadanja zbog proširenja lige i ulaska Dubaija od naredne sezone, ostalo je da se sazna ko će biti osmi tim koji će ući u plej-of AdmiralBet ABA lige. Dileme više nema, nakon utakmice između Splita i Crvene zvezde koja je završena rezultatom 73:92, jasno je da će ekipa Studentskog centra zauzeti osmu poziciju na Jadranu.

Samim tim, dobili smo konačan izgled kostura regionalnog takmičenja. Igraće se po pravilu 1-8, 2-7, 3-6, i 4-5, a kreće se od četvrtfinala koje će se igrati na dve dobijene utakmice, kao i polufinalni dvoboji, dok će se finale igrati na tri dobijene utakmice.

Crvena zvezda će se susresti sa ekipom Studentskog centra, dok će Partizan odmeriti snage sa Igokeom. Budućnost će se suočiti sa Zadrom, dok će se Mega suprotstaviti ekipi Cedevita Olimpije. U četvrtfinalu prednost domaćeg terena imaće Crvena zvezda, Partizan, Budućnost i Mega. 


U polufinalu se očekuju okršaji između boljih iz serija Crvena zvezda - Studentski centar i Mega - Cedevita Olimpija, te Partizan - Igokea i Budućnost - Zadar. Ekipama koje su ostvarile bolje rezultate u ligaškom delu ABA lige pripada prednost domaćeg terena.

Nakon prolaska kroz polufinale, finale će doneti duele između najboljih ekipa iz navedenih skupova. Svi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem iščekuju ishod ovih duela, a kvalitet igre i borba za svaku loptu obećavaju uzbudljiv završetak ovogodišnjeg takmičenja. 

Plej-of počinje već u petak utakmicom između Budućnosti i Zadra, a tačni termini svih mečeva biće uskoro objavljeni.

ČETVRTFINALE 

Zvezda - Studentski centar

Partizan - Igokea

Budućnost - Zadar

Mega - Cedevita Olimpija

POLUFINALE 

Zvezda / Studentski centar - Mega / Cedevita Olimpija

Partizan / Igokea - Budućnost / Zadar

FINALE

Zvezda / Studentski centar / Mega / Cedevita Olimpija - Partizan / Igokea / Budućnost / Zadar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading