VUČIĆ: Od ukupnih investicija Francuske na Zapadnom Balkanu - 80 ODSTO JE U SRBIJI!

Autor:

Vesti

08.04.2024

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić će se sastati danas u Jelisejskoj palati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

VUČIĆ: Od ukupnih investicija Francuske na Zapadnom Balkanu - 80 ODSTO JE U SRBIJI!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da od svih investicija Francuske na Zapadnom Balkanu, 80 odsto njih je u Srbiji.

- Francuzi dolaze sve više. Oni danas zapošljavaju 11.125 ljudi u Srbiji. Ne zaboravite da 80 odsto francuskih investicija je u Srbiji. Od celog zapadnog Balkana, 80 odsto je u Srbiji, preostalih 20 odsto je kod svih ostalih - četiri plus jedan. Verujem da će ti brojevi da se povećavaju u našu korist - rekao je Vučić novinarima u Parizu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Jelisejskoj palati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

Podsećamo, Vučić će se sastati danas u Jelisejskoj palati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na čiji poziv boravi u zvaničnoj poseti toj zemlji.

Ispred Jelisejske palate u 20 časova biće priređen svečani doček uz najviše državne počasti za predsednika Srbije.

Predviđeno je da se dvojica predsednika obrate na zajedničkoj konferenciji koja će se održati u Jelisejskoj palati, a potom će uslediti svečana večera koju Makron priređuje za predsednika Vučića. Nakon toga uslediće razgovori u četiri oka. Biće to njihov dvadeseti susret do sada, a predsednik Vučić, je uoči ovog  sastanka, ocenio da je to možda i najvažniji susret u poslednje tri decenije za našu zemlju. 

"Ovaj će biti najvažniji, biće strateški sastanak, mislim da su se i Francuzi za to pripremili i mi se pripremamo", rekao je Vučić.

Kako je najavio, razgovaraće se o 14 tema. Među glavnim temama su evropske integracije, pitanje dijaloga Beograda i Prištine, ulazak takozvanog Kosova u Savet Evrope, jačanje bilateralne saradnje, EXPO-u 2027, IT sektor, vestačka inteligencija,poljoprivreda, namenska industrija i odbrana, kao i nuklearna energija. Kada je reč o namenskoj industriji i odbrani, predsednik Vučić će o tome zasebno razgovarati sa Makronom, ali i sa francuskim ministrom odbrane Sebastijenom Lekornuom sa kojim će se sastati u utorak.  Naveo je da će sa rukovodstvom kompanije "Daso" razgovarati i o kupovini 12 borbenih aviona "rafal".

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Una

08.04.2024 12:27

Francuska i Srbija imaju odlicnu saradnju.

Miloš

08.04.2024 12:28

Nije samo Francuska već i ostale države, a to govori o tome da se Srbijom upravlja ispravno

Marina

08.04.2024 12:28

Bice jos mnogo investicija!

Mara

08.04.2024 12:33

Veliko hvala Francuzima sto ulazu u nasu zemlju. Investicije su nam jako puno vazne,a samim tim i stopa nezaposlenosti opada.