NOVI VELIKI USPEH: Adriana Vilagoš oborila državni rekord!

Autor: M. M.

Sport

08.04.2024

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Impresivan rezultat u Kupu Srbije.

NOVI VELIKI USPEH: Adriana Vilagoš oborila državni rekord!

Foto: Tanjug/AP

Srpska atletičarka, bacačica koplja Adriana Vilagoš, ostvarila je impresivan uspeh na Kupu Srbije u bacanjima za mlađe juniore i seniore, održanom 6. i 7. aprila na stadionu u Sremskoj Mitrovici.

Na ovom takmičenju, Vilagoš je postavila novi državni rekord za mlađe seniorke bacivši koplje neverovatnih 62.96 metara. Ovaj rezultat je izjednačio drugu poziciju na rang listi Svetske atletike u konkurenciji seniorki, što je zaista impresivan uspeh za mladu sportistkinju.


Adriana Vilagoš je ovo postigla tek u svom drugom takmičenju, nakon povrede koja ju je mučila tokom prethodne sezone. Ovim podvigom, ona je pokazala svoj izuzetan talenat i upornost, te je zasluženo proglašena za "Mladu zvezdu u usponu". Njen uspeh predstavlja inspiraciju i motivaciju za sve mlade atletičare koji se suočavaju sa izazovima i preprekama na svom sportskom putu.

Pored Adriane Vilagoš, još jedan talent iz Srbije se istakao na ovom takmičenju. Jovan Stranić je takođe postavio novi državni rekord za mlađe seniore u bacanju kladiva rezultatom od 66.90 metara.

Drugi dan takmičenja doneo je još jedan izuzetan podvig, ovog puta od strane Mine Amidžić, koja je oborila državni rekord za mlađe juniorke u bacanju kladiva. Tokom takmičenja, Amidžić je čak dva puta obarala rekord, postižući neverovatnih 59.80 metara u trećoj seriji.

Atletska sezona se nastavlja sa Kupom Srbije u bacanjima za starije juniore i starije pionire, koji je na programu sledećeg vikenda, 13. i 14. aprila. Očekuje se da će i ovo takmičenje doneti nove izazove, ali i nove prilike za mlade atletske talente da pokažu svoje veštine i postignu nova dostignuća. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading