KREM EVROPSKOG MMA SPORTA BORAVIO U BEOGRADU: Ukrajinci dominirali, Srbima osam medalja!

Autor: M. M.

Sport

07.04.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikolić, predsednik MMA Saveza: Ovo je vrhunac našeg rada i posvećenosti, idemo dalje još jače.

KREM EVROPSKOG MMA SPORTA BORAVIO U BEOGRADU: Ukrajinci dominirali, Srbima osam medalja!

Foto: Privatna arhiva

Ono najbolje što MMA sport na Starom kontinentu ima bilo je u Beogradu od 29. marta do 6. aprila na Evropskom prvenstvu za sve uzrasne kategorije. U hali “Ranko Žeravica” u Novom Beogradu gledali smo sjajne borbe preko 500 takmičara iz 35 zemalja. Najuspešniji ubedljivo bili su Ukrajinci, a Srbija takođe fenomenalna - sa čak osam osvojenih odličja!

Foto: Privatna arhiva

Detalj sa jedne od borbi

S pravom možemo da kažemo da je ovo istorijski rezultat naših boraca, što de fakto i jeste, ali selektori i sami takmičari kažu da je ovo tek početak. Zlato su osvojili kadeti Nemanja Blagojević i Mateja Dakserović, njihovi vršnjaci Vladimir Ostojić srebro i Stevo Pilipović bronzu, dok su kod juniora sa bronzanim odličjima oko vrata takmičenje završili Ognjen Mićović, Petar Markovski, Ivan Stojković i Anastasija Rajković. Ovo je prvi put da je mlada selekcija učestvovala na tako velikom takmičenju, a na kraju je bila plasirana na visokoj sedmoj poziciji u Evropi.

- Ovo je bila izvanredna prilika za mlade talente da se dokažu na prestižnom takmičenju, gde se okupio evropski krem boraca. Ovde nema slabih. Čestitam našim reprezentativcima, Srbija je sada definitivno u vrhu evropskog i svetskog MMA - izjavio je nakon završenog šampionata naš selektor Savo Lazić.

Sećanje na Stefana Savića

Pre finalnih mečeva pušten je video-intervju Stefana Savića, momka koji je osvojio bronzanu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu, a koga su mučki ubili u Beogradu 25. februara ove godine.

Foto: Privatna arhiva

Stefan Savić

Želim da pomenem momka koji je definitivno zauvek ostavio trag u MMA sportu i koji nikada neće biti zaboravljen. Ime mu je Stefan Savić. Njegov sportski duh, vera i posvećenost su večni i nadam se da će nas njegov primer podsticati da uvek dajemo sve od sebe i uvek budemo bolji, kako u oktagonu, tako i van njega, što je danas možda  i važnije od svega - izjavio je Luka Nikolić.

A kakva je bila organizacija samog događaja, koliko je visok nivo bio, govori i činjenica da je vrlo verovatno da će Srbija biti domaćin i novog IMMAF Evropskog prvenstva 2025. godine.

- Želim da izrazim duboku zahvalnost svima vama koji ste podržali naše napore u razvoju MMA u našoj zemlji. Ovo prvenstvo predstavlja vrhunac našeg rada i posvećenosti, idemo dalje još jače! Tokom proteklih osam dana, svedoci smo bili izvanrednih borbi i izuzetnih sportskih dostignuća. Svaki takmičar je pokazao ne samo svoju fizičku spremnost, već i svoju posvećenost, ljubav i strast prema ovom sportu. Zahvaljujem se gospodinu Braunu, gospodinu Vajtu i celoj svetskoj federaciji na ukazanom poverenju našoj federaciji još jednu godinu za redom nakon održanog Svetskog prvenstva u srpskoj prestonici 2023. godine. Posebnu zahvalnost dugujem Gradu Beogradu i državi Srbiji koji su nam pružili podršku i udahnuli novu snagu našem sportu i budućim mladim nadama, koje su ponos ove zemlje - rekao je Luka Nikolić, predsednik našeg MMA Saveza i “glavni krivac” za spektakl koji smo gledali!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading