POMOZI, BOŽE! Bata Đora o povredi Mitrovića: NJEGOVO ODSUSTVO POGUBNO ZA SRBIJU!

Autor: V. Z.

Sport

01.04.2024

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Sve drugo bismo lakše podneli".

POMOZI, BOŽE! Bata Đora o povredi Mitrovića: NJEGOVO ODSUSTVO POGUBNO ZA SRBIJU!

Foto: Starsport

Milovan Đorić

Sportska javnost u Srbiji zanemela je nedavno kada je Aleksandar Mitrović, najbolji strelac u istoriji reprezentacije, u bolovima napustio utakmicu svog Al Hilala.

Popularni Mitrogol doživeo je povredu zadnje lože i još uvek nije poznato koliko će odsustvovati s terena, a najveći pesimisti nagađaju da bi mogao čak da propusti i Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Foto: www.profimedia.rs

Mitrović

Takav horor-scenario bio bi poguban po "orlove", kaže u razgovoru za Republiku legendarni Milovan Đorić, bivši selektor nacionalnog tima i nadasve uticajni fudbalski radnik. 

- Izostanak Alesandra Mitrovića bio bi poguban za reprezentaciju Srbije! Svaku drugu povredu fudbalera bismo lakše podneli. Ali, ja se nadam da će biti sve u redu. Mitrović je jak momak, ne sumnjam u njega. Šta reći, čekamo to saopštenje o stepenu povrede. Ovo nagađanje me nervira, te mesec, te dva, te šest meseci odustva... Ostaje da se molimo bogu da povreda nije teška - počinje priču čuveni Bata Đora, pa nastavlja u jednom dahu:

- On je kao čovek i individua vrlo važan za našu reprezentaciju, za kompletan tim. Ne samo kao igrač. Vlahović je alternativa njegova. Da, Dušan je odličan napadač, ali je Mitrovićeva alternativa. Jović takođe. Podigao se od kada je prešao u Milan. Baš sam pričao sa Piksijem o tome. Drugi je fudbaler i ujedno osoba od kako je u Italiji. Ali, Mitar je Mitar - naglašava perjanica trenerskog zanata u našoj zemlji.

Selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi nije suočen samo s jednim problemom.

Foto: Starsport/Ilustracija

Piksi i Đora

- Prekjuče sam bio sa Piksijem, sedeli smo u Savezu, bio je neki rođendan. On očekuje da se uskoro oporave i vrate se u tim još i Veljković, Gudelj... Vrlo je važno da imamo sve igrače na okupu pred Evropsko prvenstvo. Ono što me plaši jesu završnice evropskih liga, igrači su umorni, strah me da se neko ne povredi. Kada jedan ispadne, nastaje hendikep i problem za tim. Sada smo u poslednjim mečevima videli na delu šta znači odbrana, odnosno šta znači kada se menja sistem. Prosto, igrači su navikli na staru formaciju, godinama su je igrali u kontinuitetu. Dragan je probao nešto novo, shvatio da ne ide, i to je to. Dobro je što se vraća na stari sistem. Ja lično očekujem da se Kostić najzad probudi, već duže igra slabo. Važno je da se podigne. Pavlović takođe da se urazumi i da ne leti, Milenković koji je standardan, čvrsta odbrana nam puno znači - ističe Milovan Đorić.

Bliži se Evropsko prvenstvo u fudbalu (15. jun - 15. jul) na koje se Srbija kvalifikovala posle 24 godine.

- Očekujem, pre svega, da odigramo dobro sa Englezima. Svi nešto strahuju od njih, ali nisam od tih. To je šansa, odlična šansa, da ostvarimo dobar utisak i rezultat već na startu. Objektivno, jedna pobeda nam treba. Valjda će momci shvatiti, odnosno, siguran sam da znaju šta im je činiti, što bi to značilo. Nadam se plasmanu u narednu rundi i, da se razumemo, bio bi to veliki uspeh - zaključio je Đorić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Savest

02.04.2024 10:55

Poltronu, zvini se Poledici...