NOVAKU DIŠU ZA VRATOM! Ovako izgleda ATP lista!

Autor: M. M.

Sport

08.04.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser suočen sa izazovima.

NOVAKU DIŠU ZA VRATOM! Ovako izgleda ATP lista!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković je nedavno postao najstariji igrač na prvom mestu ATP liste, obarajući rekord Rodžera Federera. Sa 36 godina i 321 danom, Đoković je postavio novi standard u svetu tenisa, istovremeno pokazujući izuzetnu izdržljivost i kvalitet igre u zrelim godinama.

Trenutno, Novak Đoković se nalazi na prvom mestu ATP liste sa impresivnih 9.725 bodova. Međutim, i pored ove velike prednosti, srpski teniser se suočava sa izazovima u odbrani poena u narednom periodu.

Nole će morati da se izbori sa teškim rasporedom, braneći čak 2.000 bodova, od kojih samo 90 u Monte Karlu. Pored toga, Janik Siner i Karlos Alkaraz se nalaze blizu, pritiskajući Đokovića u borbi za vodeću poziciju. Italijan Siner drži drugo mesto sa 8.710 bodova, dok Španac Alkaraz zaostaje 1.080 poena, a ima ukupno 8.645 bodova.

Pored Novaka Đokovića, top 10 ATP liste čine i Danil Medvedev (7.165), Aleksander Zverev (5.415), Andrej Rubljov (4.890), Holger Rune (3.795), Hubert Hurkač (3.630), Grigor Dimitrov (3.540) i Kasper Rud (3.465).

Iako je Novak više od osam godina proveo na mestu broj 1, on ističe da mu to više nije prioritet.

- Pitanje je nedelja kada će Janik Siner postati prvi na ATP listi. Svetski broj jedan više nije moj prioritet. Moj prioritet je da budem najbolji što mogu na Rolan Garosu, Vimbldonu i Olimpijskim igrama - rekao je srpski as.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading