FEDERER "NA APARATIMA"! Novak Đoković obara još jedan BITAN REKORD velikog rivala!

Autor: M. M.

Sport

01.04.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stvarno je GOAT!

FEDERER "NA APARATIMA"! Novak Đoković obara još jedan BITAN REKORD velikog rivala!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Rodžer Federer

Italijan Janik Siner, nakon osvajanje titule u Majamiju, stigao je do svog najboljeg plasmana u karijeri, pošto je zauzeo drugo mesto na ATP listi sa 8.710 bodova. On je prestigao je Španca Karlosa Alkaraza (8.645), dok je Srbin Novak Đoković započeo 419. nedelju svoje vladavine svetskim tenisom.

Đoković je prvi sa 9.725 bodova i sigurno će ostati lider do polovine ovog meseca, a samim tim će oboriti još jedan rekord. Naime, sledećeg ponedeljka zvanično će postati najstariji "broj 1" svih vremena. Imaće tada 36 godina i 322 dana i u još jednom parametru će nadmašiti svog velikog rivala Rodžera Federera. Četvrti je Rus Danil Medvedev sa 7.165 bodova. Peti je Nemac Aleksandar Zverev, šesti Rus Andrej Rubljov, sedmi Danac Holger Rune, osmi Norvežanin Kasper Rud, a deseti je Poljak Hubert Hurkač. Finalista Majamija Grigor Dimitrov iz Bugarske ušao je u Top 10 i sada je deveti sa 3.540 bodova.

Kada je reč o ostalim teniserima iz Srbije, Laslo Đere je 34, što je skok za jedno mesto, Miomir Kecmanović je pao sa 46. na 50. mesto, a Dušan Lajović je sa 52. pao na 57. mesto.

Olga Danilović, najbolje rangirana srpska teniserka, napredovala je za pet pozicija i na danas objavljenoj VTA listi zauzima 128. mesto sa 593 boda. Drugi ženski reket Srbije, Natalija Stevanović, trenutno je 177. pošto je u odnosu na prošlu listu pala za jednu poziciju.

Na vrhu VTA liste je Poljakinja Iga Švjontek, dok su iza nje Beloruskinja Arina Sabalenka i Amerikanka Koko Gof. Slede Kazahstanka Elena Ribakina, Amerikanka Džesika Pegula i Uns Džabir iz Tunisa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading