KAKAV ŠOK ZA NADALA! Novak OBORIO REKORD koji će DOŽIVOTNO boleti Španca!

Autor:

Sport

25.03.2024

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser pomera granice iz sezone u sezonu.

KAKAV ŠOK ZA NADALA! Novak OBORIO REKORD koji će DOŽIVOTNO boleti Španca!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je započeo 418. nedelju na vrhu ATP liste, čime je obeležio osam godina ukupnog trajanja na tronu "belog sporta".

Ovaj podatak postaje još fascinatniji kada se uporedi sa Špancem Rafaelom Nadalom, koji je proveo 209 nedelja na čelu. Novakov kontinuitet i dugovečnost su impresivni, postavljajući nove standarde u svetu tenisa.

Novak je odavno oborio sve moguće rekorde, postavljajući visoku lestvicu za nadmašivanje. Njegovi uspesi u osvajanju slemova, masters titula i statističkim parametrima su neosporni. ATP lista dodatno svedoči o njegovoj dugovečnosti i konstantnosti, posebno imajući u vidu da će 22. maja proslaviti 37. rođendan. Dok su se neki od njegovih rivala već povukli, Đoković, ne samo da parira, već i diktira tempo nadolazećim generacijama.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ni pad na Australijan openu, kada je ispao u polufinalu od kasnijeg pobednika Janika Sinera, niti prerani kraj na Indijan Velsu u 3. kolu od kvalifikanta i još jednog mladog italijanskog asa Luke Nardija, nisu uzdrmali Noletovu poziciju na vrhu ATP liste.

Dominacija najboljeg svih vremena nije dozvolila nijednom igraču da ozbiljnije ugrozi položaj Srbina. Sada se Novak sprema za sezonu na šljaci, sa fokusom na osvajanje Rolan Garosa i najveći planetarni događaj u Parizu ovog leta. Jedino što mu nedostaje je zlatna medalja sa Olimpijskih igara, ali nema sumnje da će učiniti sve što je u njegovoj moći da je osvoji ove godine u "gradu svetlosti".

Posle turneje po SAD, Novak se vratio u Srbiju i na Kopaoniku se priprema za nastavak sezone. Iako do sada nije osvojio nijednu titulu, njegova forma i motivacija su visoki.

ATP lista se ove nedelje ne menja, u toku je turnir u Majamiju, a ovako izgleda trenutni poredak na osnovu aktuelnih bodova.

TOP 10 ATP LISTE (trenutni bodovi):

Novak Đoković 9.725

Karlos Alkaraz (Španija) 8.495

Janik Siner (Italija) 7.810

Danil Medvedev (Rusija) 6.865

Aleksandar Zverev (Nemačka) 5.065

Andrej Rubljov (Rusija) 4.890

Holger Rune (Danska) 3.795

Kasper Rud (Norveška) 3.615

Hubert Hurkač (Poljska) 3.385

Aleks de Minor (Australija) 3.305

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Dragan

25.03.2024 11:07

Bolje da se malo posveti tenisu i treninzima umesto što pozira, ako želi još koji GS i olimpijsko zlato...