"NESTAJE" JEDAN OD NOVAKOVIH OMILJENIH TURNIRA! Poznat KALENDAR za 2025. godinu! Evo ko je ZAMENIO Serbia open!

Autor:

Sport

22.03.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogima se neće svideti zgusnut raspored naredne sezone.

"NESTAJE" JEDAN OD NOVAKOVIH OMILJENIH TURNIRA! Poznat KALENDAR za 2025. godinu! Evo ko je ZAMENIO Serbia open!

Foto: Tanjug/AP

Čelnici ATP odlučili su da ne uvedu nijedan novi turnir iz serije 1000, većina mastersa bi trebalo da se produži na dve nedelje zbog čega će najbolji teniseri biti pod još većim pritiskom.

Ovakva odluka označava verovatnoću da će svi igrači "belog sporta" biti primorani da izbegavaju turnire iz serija 250 i 500, od kojih neki prestaju da postoje, a drugi se vraćaju na tur.

ATP će dogodine pod svojim okriljem imati 60 turnira u 29 zemalja sveta, povećaće broj turnira iz serije 500 sa 13 na 16, jer će Dalas, Doha i Minhen dobiti taj status.

Sinsinati i Rodžers kup su produženi na trajanje od 12 dana, što će biti slučaj sa sedam od devet mastersa. ATP finale, odnosno Završni masters će se opet igrati u Torinu, a Next Gen finale će biti u Džedi.

 

 

Turnir u Hamburgu se premešta iz jula u maj (ATP 500), Kordoba se premešta na Majorku kao uvertira za Vimbldon, a Los Kabos će se umesto u februaru igrati u julu.

Portugalski Eštoril ispada iz kalendara, a jedan od prvih značajnijih turnira koje je osvojio i Novak Đoković u dugoj i bogatoj karijeri.

Ovaj turnir od 2015. funkcioniše pod licencom ATP, ali iz te organizacije navode da istražuju sve mogućnosti da se taj događaj ipak odigra i 2025. i nadalje.

Turnir u Bukureštu će se opet igrati u tom rumunskom gradu, što je bilo negde i očekivano posle nekoliko godina igranja u Srbiji i Banjaluci, dok će Hamburg igran u maju biti uvertira za Rolan Garos.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading