PRODAVCI NAS VARAJU KAKO STIGNU! Da bi zaradili što više PREPRAVLJAJU i rok trajanja: Na jednu stvar POSEBNO obratite pažnju!

Autor:

Vesti

25.03.2024

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od uočenih trikova jeste prelepljivanje nalepnica sa rokom trajanja proizvoda, što može dovesti do ozbiljnih posledica po zdravlje potrošača.

PRODAVCI NAS VARAJU KAKO STIGNU! Da bi zaradili što više PREPRAVLJAJU i rok trajanja: Na jednu stvar  POSEBNO obratite pažnju!

Foto: Shutterstock

Prodavci u Srbiji često pribegavaju raznim trikovima kako bi privukli kupce i povećali svoj profit, često na štetu potrošača. Pored čestih prevara poput varanja na gramaži proizvoda ili lažnog reklamiranja popusta, pojedini trgovci dosetili su se i načina koji mogu ugroziti zdravlje potrošača.

Prelepljivanje nalepnica sa rokom trajanja

Jedan od uočenih trikova jeste prelepljivanje nalepnica sa rokom trajanja proizvoda, što može dovesti do ozbiljnih posledica po zdravlje potrošača. Naime, piletina sa prelepljenim rokom trajanja može biti opasna po konzumaciju, a pojedini prodavci čak određuju rok trajanja prema datumu merenja, umesto prema datumu proizvodnje.

Na primer, nedavno se na Instagram stranici "moj_beo_grad_" pojavio video-snimak potrošača koji je otkrio dve nalepnice sa različitim cenama i datumima roka trajanja na pilećem fileu kupljenom u jednom marketu na Zrenjaninskom putu u Borči. Na jednoj nalepnici stajala je cena od 715 dinara i rok trajanja do 21. marta, dok je ispod nje bila nalepnica sa cenom od 570 dinara i rokom trajanja do 20. marta.

Apel potrošačima

Ova situacija je podstakla potrošače da budu dodatno oprezni prilikom kupovine proizvoda i da uvek proveravaju rok trajanja kako bi izbegli potencijalne prevare i zdravstvene rizike.

Iako su prodavci u Srbiji poznati po svojim trikovima, važno je da potrošači budu informisani i pažljivi prilikom svake kupovine. Sigurnost i kvalitet proizvoda trebalo bi da budu na prvom mestu, a svest o svojim pravima i obavezama kao potrošača ključna je u borbi protiv ovakvih prevara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading