VIŠE OD 30 OSIGURAVAJUĆIH KOMPANIJA ODBILO TRAMPA: Republikanski kandidat u problemu zbog nedostatka garancija za presudu o prevari na koju se žali (VIDEO)

Autor:

Svet

22.03.2024

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U postu u petak na svojoj platformi Truth Social, Tramp je sugerisao da ima dovoljno novca da barem u potpunosti pokrije presudu, ali nije mislio da bi trebalo da ga potroši na taj način.

VIŠE OD 30 OSIGURAVAJUĆIH KOMPANIJA ODBILO TRAMPA: Republikanski kandidat u problemu zbog nedostatka garancija za presudu o prevari na koju se žali (VIDEO)

Foto: AP/Evan Vucci

Donald Tramp je u petak potvrdio da ima skoro pola milijarde dolara u gotovini, ali je rekao da bi radije potrošio novac na svoju predsedničku kandidaturu nego na presudu o građanskoj prevari protiv njega u Njujorku od 454 miliona dolara.

Sudija je u februaru utvrdio da je Tramp u više navrata lagao o svom bogatstvu u finansijskim izveštajima datim bankama i drugima radi obezbeđenja kredita i sklapanja poslova. Sudija mu je naložio da se odrekne profita od određenih poslova sa nekretninama i novca koji je uštedeo dobijanjem nižih kamata na kredite. Tramp negira da je pokušao bilo koga da prevari.

Nedavno su Trampovi advokati ponovili u sudskim podnescima da imaju poteškoća da dobiju garanciju koja bi pokrivala presudu, jer su osiguravači insistirali na gotovini, akcijama ili drugoj likvidnoj imovini umesto na nekretninama kao zalog. Više od 30 osiguravajućih kompanija odbacilo je njihove molbe, rekli su oni.

Trampovi advokati zatražili su od državnog prelaznog žalbenog suda da poništi prethodnu presudu kojom se zahtevalo da položi garanciju koja pokriva ceo iznos kako bi se zaustavilo izvršenje. Državni tužilac Njujorka, Leticija Džejms, borila se protiv Trampovog zahteva, pozivajući žalbeni sud da zahteva pun iznos kako bi se osiguralo da država može lako da pristupi novcu ako se presuda potvrdi.

Da bi dobio garanciju, Trampovi advokati su rekli da će verovatno morati da iznese 120 odsto presude ili više od 557 miliona dolara. Apelacioni sud tek treba da donese odluku.

U postu u petak na svojoj platformi Truth Social, Tramp je sugerisao da ima dovoljno novca da barem u potpunosti pokrije presudu, ali nije mislio da bi trebalo da ga potroši na taj način.

- Uz naporan rad, talenat i sreću, trenutno imam skoro petsto miliona dolara u gotovini - napisao je velikim slovima, dodajući da je planirao da iskoristi znatan iznos u svojoj predsedničkoj kampanji.

Tramp nikada ranije nije sugerisao da će doprineti sopstvenoj kampanji 2024. i traži priloge od spoljnih donatora još od pre nego što je napustio Belu kuću. Kada se kandidovao 2016. Tramp je više puta tvrdio da sam finansira svoju kampanju, iako se oslanjao na sredstva donatora.

- Ne treba mi ničiji novac. Koristim svoj novac. Ne koristim lobiste, ne koristim donatore. nije me briga. Zaista sam bogat - rekao je u svom najavnom govoru 2015. godine.

Na kraju, Tramp je potrošio oko 66 miliona dolara sopstvenog novca u zajmove i doprinose na tu trku, daleko manje od 100 miliona dolara koje je često obećavao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading