MINISTAR NAJAVIO SJAJNE VESTI! Srbija dobija saobraćajnicu koja će spojiti dva auto-puta: Evo kada počinje gradnja puta "Vožd Karađorđe"

Autor:

Vesti

05.04.2024

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je istakao ministar, ove godine biće zavšrena izgradnja 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a do kraja 2026. godine čak 487 kilometara, što je ogroman iskorak za Srbiju.

MINISTAR NAJAVIO SJAJNE VESTI! Srbija dobija saobraćajnicu koja će spojiti dva auto-puta: Evo kada počinje gradnja puta "Vožd Karađorđe"

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da će ministarstvo na čijem je čelu biti spremno da 15. novembra započne izgradnju brze saobraćajnice "Karađorđe", koja će spojiti auto-put Beograd- Niš i auto-put "Miloš Veliki" preko Aranđelovca.

- Bićemo spremni da počnemo da gradimo brzu saobraćajnicu 'Karađorđe' 15. novembra, od Malog Požarevca, preko Mladenovca, Aranđelovca, Topole do Čibutkovice u Lazarevcu. To će biti veza dva autoputa kroz Šumadiju. Naravno izgradnja zavisi od toga da li je moguće obezbediti novac - rekao je Vesić.

Kako je istakao ministar, ove godine biće zavšrena izgradnja 166 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a do kraja 2026. godine čak 487 kilometara, što je ogroman iskorak za Srbiju. Vesić je rekao za TV Hepi da će ove godine biti završeno oko 50 kilometara na Moravskom koridoru, od Koševa do Trstenika i od Preljine do Adrana, dok će kompletan auto- put biti završen naredne godine.

- Tokom 2024. godine biće pušteno u saobraćaj i 23 kilometara Dunavskog koridora, od auto-puta do Požarevca, kao i 11 kilometara od Golupca do Velikog Gradišta, kao i 19, 5 kilometara auto-puta od Pakovraće do Požege. Nakon toga, od Požege ćemo odmah krenuti sa radovima prema Dugoj poljani, ka Crnoj Gori, na prvoj i desetoj deonici, a ugovorićemo ove godine i nastavak od Požege ka Republici Srpskoj, ka Kotromanu, do Zlatibora - rekao je Vesić.

Takođe, kaže, ove godine biće završeno i 5,8 kilometara brze saobraćajnice od petlje Divci do Valjeva, 18 kilometara na deonici Sremska Rača-Kuzmin, 54 kilometara brze saobraćajnice Šabac-Loznica. "Ubrzano radimo saobraćajnicu 'Osmeh Srbije', punom parom se radi na brzoj saobraćajnici Beograd-Zrenjanin. U 2026. godini biće završen i kompletan Fruškogorski koridor, sa tri mosta u Novom Sadu. Radi se i gradi na sve strane, jer se prava decentralizacija postiže tek kada se izgrade putevi i pruge i povežu ljudi. Sve ostalo su prazne priče - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading