"DA LI STE ZNALI DA SU PRVI DOSTAVLJAČI HRANE BILI BEOGRADSKI TAKSISTI?" Goran Vesić izneo istoriju dostave na društvenim mrežama i nasmejao celu naciju! (VIDEO)

Autor:

Vesti

30.03.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski taksisti su bili prvi dostavljači hrane u čitavoj Evropi, a usluge donošenja lekova ili hrane za decu nisu hteli da naplaćuju.

"DA LI STE ZNALI DA SU PRVI DOSTAVLJAČI HRANE BILI BEOGRADSKI TAKSISTI?" Goran Vesić izneo istoriju dostave na društvenim mrežama i nasmejao celu naciju! (VIDEO)

Foto: Tamara Pavišić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je na svom TikTok nalogu otkrio kako je dostava funkcionisala u prestonici davne 1974. godine.

Objavio je video snimak humorističkog sadržaja gde naručuje hranu preko "wolt" aplikacije.

Goran Vesić je izrekao zanimljive činjenice o dostavi hrane. Beogradski taksisti su bili prvi dostavljači hrane u čitavoj Evropi, a usluge donošenja lekova ili hrane za decu nisu hteli da naplaćuju. Dostava proizvoda na kućnu adresu je započela davne 1974. godine u Beogradu.

Tom prilikom je otkrio da je dostava postojala i ranije, a prvi dostavljači su bili beogradski taksisti.

 

 

- Dobar dan!
- Gospodine Vesiću, i Vi naručujete hranu?
- Pa naravno! I to je tako!

- Da li ste znali da su prvi dostavljači hrane u Beogradu bili beogradski taksisti? I to davne 1974. godine. Broj za dostavu bio je veoma lak 443-443. Beograđani i Beograđanke su preko taksista mogli da naruče, osim vožnje, hleb, pečeno pile, piće ili lekove iz apoteke. Raznošenje robe nije imalo cenu, dogovarali su se ljudi sa taksistima. Neki taksisti, prema pisanju tadašnjih medija, nisu hteli da naplate kada su u pitanju lekovi ili hrana za decu i tako su beogradski privatni taksisti postali prvi servis za dostavu robe na kućnoj adresi u čitavoj Evropi! - rekao je Goran Vesić na snimku koji je objavljen na njegovom zvaničnom TikTok nalogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading