MINIMALAC VELIKE NADE: "Ere" se gostile u prestonici - Silađi u derbiju začelja probudio nade Užičana! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.03.2024

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri velika boda kreću put grada na Đetinji.

MINIMALAC VELIKE NADE: "Ere" se gostile u prestonici - Silađi u derbiju začelja probudio nade Užičana! (VIDEO)

Foto: GFK Sloboda Užice

Stadion u Vojvođanskoj ulici bio je domaćin derbija začelja u kojem je od mnogih prežaljena ekipa novobeogradskog Radničkog, "hvalata možda i poslednji voz" koji za krajnje odredište ima opstanak u Prvoj ligi Srbije

 

Sa druge strane terena stajala je užička GFK Sloboda kojoj takođe "gori pod nogama". Popularne "Ere" imaju značajno bolji bodovni saldo, ali im je u trci za 12. pozicijom koju u ovom momentu drži gornjomilanovački Metalac, svaki bod zlata vredan.

Od prvog zvižduka sudije Nikole Petrovića iz Šajkaša domaćin je preuzeo inicijativu i u uvodnim trenucima meča beležimo udarac Milana Ilića, ali je golman Luka Savić bio skoncentrisan.

Presudni trenutak utakmice gdogodio se u 21. minutu. Izveli su gosti slobodan udarac sa svoje polovine, dubinska lopta je stigla na icivu šesnaesterca gde je Todor Glišović glavom prosledio ka Vladimir Silađiju, a ovaj iskosa sa desne strane uspeva da zatrese mrežu.

 

 

U nastavak meča domaćini ulaze sa jasnim ciljem da stignu do izjednačenja rezultata, ali i pored nekoliko stvorenih prilika, rezultat se do isteka 90. minuta nije menjao i bodovi su krenuli put Užica i stadiona "Radomir Antić".

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

Radnički (Novi Beograd) - GFK Sloboda (Užice) 0:1 (0:1)

Strelac: V. Silađi u 21. minutu

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 200

Sudija: Nikola Petrović (Šajkaš)

Žuti kartoni: M. Škorić, O. Đurković, I. Matejević, M. Maslarević (Radnički); R. Glišović, Š. Čarls, S. Rašković (GFK Sloboda)

Radnički (Novi Beograd): Maslarević, Ćurčić, Ilić, Matejvić, Nedeljković (Vasić), Nuredini (Hrnjaz), Pešić, Škorić (Kenedi), Stojanović (Lukić), Đokić, Đurković (Mani Banga).

GFK Sloboda (Užice): Savić, Alić, Čarls (Gajić), Cvetić, R. Glišović, T. Glišović (Srbijanac), Janković, Jovanović, Mjung (Stanojević), Silađi (Rašković), Đukić (Tumbas).

Ovim trijumfom Užičani su načinili važan korak ka opstanku u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala, a već narednog vikenda očekuje ih važan duel na domaćem terenu protiv leskovačke GFK Dubočice.

Novobeograđani se nalaze u teškom položaju, a priliku da stignu do bodova tražiće u Gornjem Milanovcu, gde će se sastati sa ekipom Metalca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading