OČAJAN POČETAK MASTERSA U MADRIDU: Poraz srpskog tenisera! Lekciju mu je održao 118. igrač na ATP listi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.04.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznenađenje, ili ne?

OČAJAN POČETAK MASTERSA U MADRIDU: Poraz srpskog tenisera! Lekciju mu je održao 118. igrač na ATP listi!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Dušan Lajović

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Madridu, gde je poražen od brazilskog tenisera Tijaga Monteire rezultatom 6:4, 6:3.

Lajović, trenutno 65. teniser sveta, nije uspeo da pruži jači otpor Monteiru, koji je trenutno 118. na ATP listi. Ovo je bio sedmi duel između srpskog i brazilskog tenisera, a Monteiro je zabeležio četvrti trijumf.

U prvom setu meča, igralo se gem za gem, sve do desetog gema kada je Brazilac napravio brejk i osvojio set rezultatom 6:4. U drugom setu, Monteiro je poveo 3:0 i uspeo je da zadrži prednost, sprečavajući Lajovića da dođe do brejk lopte. Na kraju, drugi set je pripao Monteiru rezultatom 6:3, čime je okončan meč koji je trajao jedan sat i 13 minuta.

Dušan Lajović (Srbija) - Tijago Monteiro (Brazil) 0:2 (4:6, 3:6)

Republika

Foto: Starsport

Poraz na startu Mastersa u Madridu

 

Masters u Madridu, na kojem je odigran ovaj meč, igra se za impresivan nagradni fond od 7.877.020 evra. Nakon pobede nad Lajovićem, Tijago Monteiro će se u drugom kolu susresti sa grčkim teniserom Stefanosom Cicipasom, što će biti izazovna prilika za oba tenisera da pokažu svoje umeće na terenu.

Treba podsetiti da je Dušan Lajović poslednji put savladao brazilskog tenisera na Rolan Garosu 2019 godine kada je u osmini finala slavio rezultatom 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Iako poražen u ovom meču, Dušan Lajović nastavlja sa svojim teniskim nastupima, te se može očekivati da će se fokusirati na naredne turnire i priliku za ostvarivanje uspeha u svojoj karijeri. Sa svojim znanjem, veštinom i iskustvom, Lajović će sigurno pružiti još mnogo izazova svojim protivnicima u narednim takmičenjima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading