ZVEZDA PALA U PIREJU: Simonović SIPAO trojke, Olimpijakos PREŽIVEO na KRILIMA Mekisika i Vezenkova!

Autor:

Sport

05.03.2021

20:45 >> 20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi poraz Crvene zvezde u Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić i bek Olimpijakosa Vasilis Spanulis

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 28. kolu Evrolige u Pireju od Olimpijakosa rezultatom 94:79.

Crveno-beli iz Beograda su se dobro držali tokom većeg dela meča u dvorani "Mira i prijateljstva", ali je "oli" konstantno održavao prednost, sve do poslednjeg minuta dvoboja, kada ju je i uvećao do konačnih plus 15

Zvezda nije uspela da prekine seriju poraza u elitnom takmičenju, iako je izuzetno bio raspoložen krilni košarkaš Marko Simonović koji je ubacio 19 poena, uz čak pet trojki. Dvocifreni su bili još i Ognjen Dobrić sa 11 koševa, odnosno Džordan Lojd sa deset.

U pobedničkom sastavu prednjačili su Mekisik sa 20 poena (četiri trojke) i Vezenkov sa 17, dok su Vasilis Spanulis i Kostas Slukas podelili po sedam asistencija.

Grčki predstavnik je mnogo bolje započeo susret, a prvi kvartal je rešio u svoju korist sa 30:19, čime je brzo stekao dvocifrenu razliku. Ipak, klub sa Malog Kalemegdana je bio izuzetno napadački raspoložen u drugom periodu igre, kada je ubacio čak 29 poena, pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 53:48.

 

 

Olimpijakos se ponovo "odlepio u finišu treće četvrtine, kao i početkom poslednje, kada je nakon trojke Saše Vezenkova došao do 78:67. Do kraja susreta, izabranici trenera Dejana Radonjića pokušali su da se vrate u igru, ali su Grci upisali bodove.

Puleni trenera Jorgosa Barcokasa sada imaju skor 11-16 i nalaze se na 14. mestu na tabeli, dok je Crvena zvezda pretposlednja sa sedam trijumfa i 20 poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading