E, SAD JE GOTOV STVARNO: Nadal neizvestan za njemu najvažniji trofej, a to može da znači samo jedno

Autor:

Sport

25.04.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafa igra u Madridu, a za dalje, videćemo.

E, SAD JE GOTOV STVARNO: Nadal neizvestan za njemu najvažniji trofej, a to može da znači samo jedno

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal "trči počasni krug" u 2024. godini, doduše, više puzi nego što trči! Imao je Španac ideju da pokuša još jednom, da zaigra na svim velikim turnirima i vidi gde je u odnosu na rivale, ali povreda je izgleda jača. Ipak, smogao je snage da igra masters u Madridu, ali se opravdano postavlja pitanje da li je kraj karijere na vidiku.

Međutim, Rafa je rekao da čini sve kako bi zaigrao na svom omiljenom Rolan Garosu, na kojem je osvojio 14 grend slem titula, ali se sada postavlja pitanje koliko je i to realno. Ako ne bude igrao u Parizu, to će praktično značiti samo jedno - Nadalova karijera je završena. Naime, on je izrazio sumnju da li će učestvovati na predstojećem Rolan Garosu.

- Boriću se i raditi stvari koje smatram da treba da uradim kako bih mogao da igram u Parizu. Ako mogu da igram, dobro, a ako ne mogu, ne mogu. Ne bih igrao u Parizu da je Pariz sutra, ne bih otišao na teren, to je realnost - rekao je Nadal, pa dodao:

- Ne mislim da sam spreman da igram 100 odsto. Mislim da sam spreman da izađem i igram sutra, i to je za mene važno, da mogu da igram poslednji put ovde u Madridu, to mi mnogo znači. Barem ću još jednom moći da uživam na ovom terenu gde sam doživeo prelepe trenutke. Ne igram loše, više je reč o telesnim ograničenjima. Prošao sam kroz mnogo toga poslednjih godinu i po, dve godine, tako da telesni osećaji nisu dovoljno dobri da se osećam slobodnim u pogledu telesnih problema. "Biću na terenu sutra - jasan je Nadal.

Podsetimo, on će na početku igrati protiv Darvina Blanka, američkog tenisera koji ima samo 16 godina. Kolika je razlika među njima dvojicom najbolje govori što je Nadal svoj prvi masters u Madridu igrao i pre Blankovog rođenja, a do sada je pet puta u karijeri osvajao titulu u prestonici Španije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading