SKANDAL DRMA SVET TENISA! NADAL SE DOPINGOVAO! Isplivao dokument - crno na belo!

Autor:

Sport

15.04.2024

21:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je ovo dozvoljeno?

SKANDAL DRMA SVET TENISA! NADAL SE DOPINGOVAO! Isplivao dokument - crno na belo!

Foto: www.profimedia.rs

Đoković i Nadal

Rafael Nadal, poznat i kao "bik sa Majorke", će u utorak oko 16 časova započeti svoj nastup na turniru u Barseloni. Njegov prvi rival biće Italijan Flavio Koboli, što će biti prvi meč španskog tenisera posle duže pauze. Ove godine, Nadal je igrao samo na turniru u Brizbejnu, a njegov glavni cilj je da bude u vrhunskoj formi za predstojeći Rolan Garos.


Uoči početka turnira u Kataloniji, javnost je ponovo uzburkana zbog dokumenta koji je isplivao iz davne 2009. godine, a koji ukazuje na to da je Rafael Nadal koristio nedozvoljene supstance. Ipak, važno je napomenuti da je Nadal dobio medicinsku dozvolu za korišćenje zabranjene supstance betametazon u svrhu lečenja, nakon što druge metode nisu dale rezultate.


Rafael Nadal je često bio prisiljen da odsustvuje sa teniskih terena, ponekad i po pola godine, zbog povreda. Ipak, uspevao je da se vrati i ostvari zapažene rezultate, poput osvajanja grend slem titule na Rolan Garosu uprkos povredi stopala.

Gijom Martan, francuski biciklista, izneo je svoje mišljenje o izjavi Rafaela Nadala u kojoj priznaje da je primio veliki broj injekcija u stopalo kako bi ga "umrtvio" i omogućio sebi da se bori na Rolan Garosu. Martan je istakao da takvo ponašanje ne bi bilo moguće u svetu biciklizma, gde je 2011. godine uvedeno pravilo "bez igli". On je takođe naglasio da bi takvo ponašanje bicikliste izazvalo optužbe za dopingovanje, zbog kulturoloških predrasuda koje postoje u tom sportu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Siner

15.04.2024 23:10

Nadalu,Nadalu stara narkomančino

Eb

18.04.2024 14:29

To seo svet zna ali cute....