JA BIH DA IGRA JOŠ MALO... MENI JE VREDAN: Đoković sanja BAR JOŠ JEDAN duel sa Nadalom

Autor:

Sport

09.04.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak otkrio da ga boli odsustvo najvećih rivala.

JA BIH DA IGRA JOŠ MALO... MENI JE VREDAN: Đoković sanja BAR JOŠ JEDAN duel sa Nadalom

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Novak Đoković i Rafael Nadal imali su jedno od najvećih rivalstava u istorji tenisa, sa najviše odigranih međusobnih mečeva kada su u pitanju dva muškarca  u singlu. Uz Srbina i Španca veliku troju činio je još Rodžer Federer, a "četvorku" i Endi Mari.

Međutim, slovo je spalo samo na našeg asa i najboljeg tenisera sveta jer se Federer penzionisao, Mari gotovo da ne igra sa veštačkim kukom, a Nadala nema na ATP turu već duže od godinu dana, od Australijan opena 2023. I pokušava Španac da se vrati, trenira, prijavljuje se za turnire i onda povuče. Sve to čini tužni njegove navijače, a sada je i Novak otkrio da mu nije svejedno.

- Veoma sam ponosan na naše rivalstvo, neverovatno je. Verovatno ćemo moći više da ga cenimo kada završimo karijere. Jer kada ste aktivni, nemate mnogo vremena za razmišljanje, čak i kada osvojite gren slem. To je neprekidno putovanje. Kao teniski fan, voleo bih da igra bar još jedan turnir pre nego što se povuče. Zajedno smo putovali u Ameriku, video sam ga potom u Indijan Velsu, sve je pokušavao da igra. Šljaka je njegova omiljena podloga, svi znamo šta je sve na njoj postigao, naročito na Rolan Garosu. Igranje u Parizu je njegov glavni cilj, uvek to govori. Zato se zbog tenisa, a naročito Rolan Garosa, i nadam da će igrati tamo. Bilo bi sjajno da odigramo još jedan veliki meč - rekao je Đoković.

Republika

Foto: printscreen/Instagram/djokernole

Zajedno putovali u Indijan Vels

Otkrio je Novak i koji mu je njihov meč najdraži. Očekivano to je filane Australija opena koje je trajalo 5:57 sati.

- Jedan meč koji posebno pamtim je onaj kada sam dobio finale Australijan opena 2012, koje je trajalo skoro šest sati. Pamtim i moju prvu pobedu na šljaci protiv Rafe, u Monte Karlu 2013. Prvi put sam ga savladao na Rolan Garosu 2015, ali sam mnogo više puta izgubio od njega na šljaci - kazao je Nole.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading