REKORDI PADAJU KAO DOMINE! Đoković PREŠIŠAO Nadala i po OVOME!

Autor:

Sport

12.04.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne namerava da stane...

REKORDI PADAJU KAO DOMINE! Đoković PREŠIŠAO Nadala i po OVOME!

Foto: x.com

Najbolji teniser sveta savladao je Aleksa de Minora sa 2:0 (7:5, 6:4) u setovima i plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

Ogromna borba viđena je u Monaku u nimalo lakim uslovima za igru. Bilo je svega - klecanja kolena, izvrtanja zgloba, dubokog disanja, pritiska iz publike, ali Novak Đoković je jednostavno jači od svega

Pored pobede, najbolji teniser sveta ostvario je još jedan istorijski uspeh plasiravši se u polufinale turnira u "kneževini". Đoković je nadmašio rekord Rafaela Nadala, plasiravši se 77. put među četvoricu najboljih na turnirima Masters serije. Špancu je do sada to pošlo za rukom 76 puta, a Federeru čak 10 manje. Ovom pobedom, Đoković je pokazao da i kada mu ne ide najbolje, i dalje uspeva da ostvari izuzetne rezultate, te da niko više iz velike trojke ne može da mu priđe blizu.

Posle današnjeg susreta, Novak je izjavio da je meč bio jako "ružan".

Bilo je teško za obojicu. Aleks je jedan od najbržih igrača na ATP turu. U nekim poenima me je iznenadio. Rekao mi je na mreži da je bilo ružno u drugom setu. Nismo bili na nivou. Mnogo uzastopnih brejkova. Ali pobeda je pobeda, to je najvažnije, počeo je Novak, pa nastavio o težini meča:

Volim ovaj turnir. Nisam ovde uspeo da pobedim devet godina. Bio je iscrpljujući meč kao i juče, nisam se dobro osećao, trebalo mi je dosta da se oporavim posle dugih poena. Uspeo sam da pronađem strpljivu igru. Rekao mi je da je bila ružna igra u drugom setu i tu sam saglasan. Nije bio visok nivo igre, ali bilo je bitno naći način da se pobedi i u tome sam uspeo.

Srbin će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Igo Amber - Kasper Rud i to već sutra od oko 15:30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading