PARTIZAN SE ČASNO OPROSTIO OD EVROLIGE! Valensija preslaba za SMITA i Nanelija!

Autor:

Sport

12.04.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su u poslednjem kolu Evrolige ekipu Valensije u Areni rezultatom 79:66.

PARTIZAN SE ČASNO OPROSTIO OD EVROLIGE! Valensija preslaba za SMITA i Nanelija!

Foto: Starsport

Iako meč nije imao rezultatskog značaja, budući da su obe ekipe izgubile šanse da se nađu među 10 najboljih, susret je bio i te kako uzbudljiv. Videli smo Partizan baš u onakvom izdanju koji najbolje prikazuje sezonu u Evroligi - od sjaja do očaja i obrnuto, s tim što je sada zabeležena pobeda.

KK PARTIZAN - KK VALENSIJA 79:66

(15:21, 20:16, 23:15, 21:14)

 

Nervozno su ušli igrači Partizana u meč, pa je Valensija uspela da preko raspoloženog Odželeja stekne šest poena prednosti posle prve četvrtine. A onda, šou jednog čoveka - Džejlena Smita. Otvorio je taj period trojkom, potom nešto kasnije ponovio istu stvar, a onda energijom u odbrani i ukradenim loptama digao sve grobare na noge. Crno-beli su poveli na kratko, ali su na veliki odmor ipak otišli sa poenom minusa.

Potom je izronio drugi heroj - Džejms Naneli. Sve ono što je Smit radio do tada, preuzeo je Naneli. Trojke, dvojke, energija u odbrani i napadu, a onda kao šlag na tortu pogodak za dva sa jedne noge sa zvukom sirene za na isteku treće četvrtine za +6 i delirijum na tribinama u Areni.

U poslednjoj četvrtini njih dvojica su se "ušemili" i zajedno zaigrali fenomenalno, te je prednost domaćih samo rasla. Mirno su kraju priveli susret Žocovi izabranici i časno se oprostili od ovosezonskog učešća u Evroligi.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

10. minut - Kaminski konačno postiže prve poene iz igre danas, čekamo da vidimo konačan rezultat. Krade Avramović loptu i beleži 10. poen za kraj utakmice.

9. minut - Ledej je požurio i napravio faul u napadu.

8. minut - Puerto je uspeo da pogodi trojku, a Ledej da promaši. Dokle planira Smit da dominira - još jedna trojka!!! 

7. minut - MA, NEVEROVATNI SMIT! BACIO SE ZA LOPTU, IZBORIO POSED, A ONDA POGODIO TROJKU SA VELIKE UDALJENOSTI ZA ERUPCIJU U ARENI! Kakvu utakmicu igra ovaj momak! Potom je odigrao i odličnu odbranu, ali ne koriste to crno-beli u napadu.

Republika

Foto: Starsport

Džejlen Smit

6. minut - Panter je promašio trojku, ali sreća je da je to uradio i usamljeni Klaver. Kapiten Partizana je još jednom neprecizan, ali reviju promašaja nastavlja Klaver.

5. minut - Neverovatno - odmah nakon tajmauta Kaminski daje loptu u ruke igraču Valensije. Ali Ponjitka je u kontri i poentira!

4. minut - Ponjitka popravlja promašaj Kaminskog. Raste razlika. Odželeje je ipak smanjuje na 10 poena trojkom preko ruke. Kaminski je jeftino prodao loptu, a iz teške pozicije uspeo je da pogodi Harper. Obradović zove tajmaut.

3. minut Džejms Naneli za tri! Nastavlja fenomenalno drugo poluvreme! Trener Valensije primoran da zove tajmaut. Valensija ne može ništa da pogodi, čini se da Partizan sada "lomi" protivnika.

2. minut - Ponjitka se izborio za dva penala i oba pogodio.

1. minut - Naneli se zaleteo na zakucavanje, ali velika šteta što je Dejvis to zaustavio faulom. Pogodio je Amerikanac dva bacanja nakon toga. Sjajno igra od početka drugog poluvremena.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Sjajan je u ovim momentima Naneli koji sada pogađa i za dva! Odželeje se nekako izborio za ofanzivni skok i poentirao pored Kaminskog. Ponjitka je promašio otvorenu trojku, ali je u poslednjoj sekundi Naneli pogodio za dva sa jedne noge! Konačno poeni Partizana sa zvukom sirene. 58:52.

9. minut - Valensija gubi već 15. loptu na meču, loše igraju gosti, treba se to iskoristiti. Evo i pametnog poteza Nanelija koji će opet na liniju penala. Sada je pogodio oba puta.

8. minut - Odlično se odbranio Partizan, ali ponovo loš napad. Pogađa konačno Naneli za tri! Crno-beli ponovo vode. Ispala je lopta Dejvisu, a na liniju za slobodna bacanja će Naneli. Pogodio je jedno.

7. minut - Neverovatni problemi za Pantera, "uhapsio" ga je Dejvis i primorao na izgubljenu loptu. Klaver je promašio ceo koš na ziceru, auh. Urodio je plodom čelendž trenera Valensije - gosti će imati novi napad.

6. minut - Evo konačno dobrog poteza domaćih - Panter je pogodio za dva. Ipak, Odželeje uzvraća trojkom i ponovo donosi prevagu na stranu gostiju.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Valensija

5. minut - Lopez Arostegi je iz teške pozicije sa jedne ruke pogodio za dva. Ponovo pad u igri Partizana - izjednačila je Valensija.

4. minut - Džons je postigao prve poene za Valensiju u drugom delu, ali Kaboklo odgovara snažnim zakucavanjem. Evo i trojke gostiju - Anderson je pogodio. Kaboklo je u narednom napadu ponovo zakucao.

3. minut - Svirano je tri sekunde u reketu Rujversu, Partizan hvata dobar ritam u drugom delu. Težak šut je promašio Panter.

2. minut - Rujvers je promašio otvorenu trojku. Džejlen Smit pogađa treću trojku! Kako igra danas bek! Kevin Panter je završio na liniji penala i pogodio oba puta.

1. minut - Evo konačno dobrog poteza Kabokla koji poentira na početku drugog poluvremena. Brazilac je ipak promašio u narednom napadu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

10. minut - Kaboklo ponovo nesiguran u napadu, ali u nastavku poseda fenomenalni Džejlen Smit hvata ofanzivni skok posle promašaja Avramovića. Loše ubacivanje lopte Partizana rezultiralo je prelakim poenima Dejvisa u kontri. Ponitka je ostao sam u uglu, ali je promašio kompletan koš. E ovog puta, Partizan ponovo prima poene sa zvukom sirene - Harper za vođstvo Valensije od 35:37.

9. minut - Kaboklo je pogrešio u napadu, zbog čega je Panter promašio tešku trojku. Brazilac je potom u odbrani lovio Odželeja na rampu, ali sudije su pokazale da je ipak tom prilikom napravio faul. Centar Valensije je oba slobodna bacanja pogodio, a Obradović je pozvao tajmaut. Loša reakcija iz njega - Kaboklo je ponovo pogrešio. Srećom, Anderson je promašio trojku.

8. minut - Partizan je izgubio loptu, ali Panter je krade u kontri, a potom šalje fenomenalno za Avramovića koji je na ziceru! Razdrmali su se domaći igrači. Harper je fauliran na drugoj strani i precizan je oba puta sa penala.

7. minut - I još neverovatnog Smita! Vratio se u odbranu i presekao dodavanje u kontri Narandžastih. A baš kao i maločas, Panter beleži deveti poen u kontri! Crno-beli vode posle dužeg vremena.

6. minut - Džejlin Smit trojka! Kakva sekvenca Amerikanca u drugoj četvrtini! Panter leti ka košu, polaže i to je 7:0 serija Partizana! Nerešeno je.

Republika

Foto: Starsport

Partizan - Valensija

5. minut - Neverovatno, posle četvrtog napada gostiju zaredom, Harper će imati još dva slobodna bacanja. Oba puta je precizan. Veliko bravo za Smita koji se fantastično izborio za loptu, a Panter je potom nagradio tim dvojkom.

4. minut - Džons je napravio prednost i lako poentirao. Evo ih dva poena Pantera, hvata ritam kapiten polako. Šteta, Partizan se dobro branio, ali posle ofanzivnog skoka gostiju Ponjitka pravi nesportski faul što koristi Puerto sa 2/2 sa linije penala.

3. minut - U poslednjim trenucima napada Valensija je poentirala preko Rujversa. Kaboklo je izgubio loptu, ali je isto uradio Džons. Panter će imati dva slobodna bacanja. Precizan je oba puta.

2. minut - Kevin Panter ne uspeva da pogodi težak šut za dva, ali ni Harper na drugoj strani. Međutim, lopta će ostati za goste. Isteklo je vreme za napad Valensijinim igračima. Veliki zvižduci su prisutni sa tribina. Evo lakih poena Avramovića za Partizan koji je na -1.

1. minut - Džejlen Smit je dobio priliku i pogađa trojku! Valensija ne koristi dva napada za redom.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Partizan ima žestoke probleme sa napadom, pa Valensija ima još lakih poena u kontri nakon izgubljene lopte domaćih. Avramović je promašio tešku trojku nakon lošeg napada crno-belih, a tradicija da se primaju poeni sa zvukom sirene se ovog puta nije ostvarila, Klaver je promašio za dva. 15:21.

9. minut - Ledej konačno uz dosta sreće pogađa prvu trojku! Odželeje je najbolji igrač "šišmiša" za sad, pogodio je za dva uz faul. Potom je i Harper na ziceru.

8. minut - Odželeje ponovo snažno zakucava nakon nesporazuma u odbrani Partizana. A Smailagić beleži dva neverovatna promašaja na drugoj strani. Nije uspeo da popravi ni svoj, ni promašaj Kaminskog. Valensija ipak mnogo greši u napadu i gubi još jednu loptu. Obradović prinuđen da zove tajmaut.

7. minut - Anđušić je promašio tek drugo slobodno bacanje u Evroligi ove sezone. Drugo je pogodio. Naneli je promašio trojku, ali je Ponjitka na ofanzivnom skoku i poentira za izjednačenje.

6. minut - Kaminski je polovičan sa linije penala, a potom je i pogrešio u napadu. Odželeje zakucava na drugoj strani.

Republika

Foto: Starsport

Ledej protiv Valensije

5. minut - Partizan ne može da pogodi trojku, ali može Klaver - za izjednačenje. Kaminski je još jednom promašio izvan linije 6,75. Valensija vodi prvi put nakon nesporazuma u odbrani crno-belih.

4. minut - Džouns nije pogodio trojku. A Aleksa Avramović ponovo ima dozvolu za poletanje! Snažno zakucavanje! Avramović je napravio korake, a Harper otišao na zicer.

3. minut - Partizan se opet odlično brani, ali Kaminski je promašio trojku u napadu. Usledio je faul u napadu Valensije. Ledej nije pogodio svoj karakterističan šut.

2. minut - Valensija ne može da pogodi otvoren šut, ali ni Zek Ledej. U kontri prve poene za goste postiže Rujvers. Ledej je izborio faul na šutu i imaće dva penala. Siguran oba puta.

1. minut - Prvi napad Valensije završen je izgubljenom loptom. Odlična asistencija Kaminskog za Nanelija i prvi poeni na meču. Crno-beli se još jednom odlično brane i Avramović zakucava u kontri!

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

 

 

20:10 - Pre ovog meča, veterani Partizana savladali su vršnjake iz Valensije u meču koji se igrao u čast Dejana Milojevića.

19:30 - Podsetimo, večerašnji duel nema rezultatskog značaja, budući da su obe ekipe završile svoje učešće u Evroligi.

UVOD

 

 

Košarkaši Partizana oprostiće se večeras (20.30) od Evrolige za ovu sezonu. Izabranici Željka Obradovića sami su krivi što se nisu domogli plej-ina jer su mnogo mečeva ove sezone izgubili u nepromišljenim završnicama susreta. Da su samo jedan dobili, poput onog protiv Bajerna, večeras bi imali sudbinu u svojim rukama da pobedom nad Valensijom odu dalje.

Međutim, crno-beli su sinoć zavisili od Crvene zvezde koja je morala da pobedi Efes u gostima i da tako izbaci Turke a pogura večitog rivala. Kako je domaćin slavi ubedljivo sa 100:55, četa Željka Obradovića će sa Špancima odigrati revijalan meč za publiku i čast. Toga je svestan i zamenik kapitena Danilo Anđušić.

Republika

Foto: Starsport

Danilo Anđušić

Treba da uradimo sve što je do nas i da pobedimo. Pre svega zbog nas samih, da pokažemo ponos. Ali i da se odužimo sjajnim navijačima koji nas prate tokom cele sezone. Verujem da će i večeras doći u velkom broju. Mi ovom meču pristupamo kao i svakom drugom - rekao je Anđušić.

Trener crno-belih Željko Obradović zahvalio se navijačima na neizmernoj podršci tokom sezone.

Igramo meč pred našim navijačima, da im se još jednom zahvalimo na neverovatnoj atmosferi koju su svi prepoznali. Valensija je promenila trenera, odigrali su izvanredno u španskoj ligi, pobedili su Baskoniju lako, igračima je očigledno prijala ta promena, ne sumnjam da će imati veliki motiv da odigraju dobro i ovde. Znamo sve o njima, imaju kvalitet, igraju veoma agresivno, bilo nam je jasno da tamo moramo da igramo agresivno, nadam se da ćemo i ovoga puta - rekao je Obradović.

 

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading