EKSKLUZIVNO PRVI ČOVEK PARTIZANA NE TRAŽI ALIBI: Mijailović - nedopustive stvari se ponavljaju i tome se mora stati na put!

Autor: Marija Stefanović

Sport

21.01.2021

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon novog poraza Partizana, ovog puta ubedljivo od Metropolitana u Parizu, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je u ekskluzivnoj izjavi za "Srpski telegraf" priznao da situacija u klubu trenutno nije povoljna i prokomentarisao kritike javnosti na račun uprave i igrača.

RepublikaFoto: Starsport
Ostoja Mijailović

- Ne možemo biti ni zadovoljni ni bezbrižni. Porazi mogu da se dese, ali postoji način na koji mora da se nosi dres Partizana. Mi smo posle nekih utakmica ove sezone već imali razgovore, moraćemo da ih imamo opet. Neke nedopustive stvari se ponavljaju i tome se mora stati na put- bio je jasan prvi čovek Partizana u izjavi za "Srpski telegraf".

Kritike stižu sa dosta strana, zamera se pristup, broj stranaca, ulaganja...

- Igrač Partizana je igrač Partizana i on svoju privrženost klubu mora da dokazuje odnosom na terenu i kvalitetom, a ne pasošem. Ako to nije na nivou, zna se! Bili oni stranci ili Srbi. Svi bismo mi voleli da Srbija ima po 12 srpskih igrača u najjačim klubovima, a sa druge strane najviše se kritikuju naša deca i najmanje strpljenja se ima za njih. Jel neko brojao strance ili računao ulaganja prošle sezone kada smo bili prvi u svim takmičenjima? Nije! Tada je bilo normalno da učinimo koncepcijski rizik i potrošimo puno novca čak i na neke promašaje, samo da se dođe do rezultata. Sada odjednom ima mnogo zabrinutih. Ove godine je gotovo 90% ugovora nasleđeno iz prošle sezone. Nisu treneri tu imali mnogo prostora za manevar. Dolaze i do mene razne priče, o kašnjenju plata i slično. To prosto nije tačno. U teškim uslovima, bez podrške publike i novca od karata, manje novca od privatnih sponzora, mi smo obezbedili klubu normalno funkcionisanje. Rad uprave kluba se dokazuje kroz ove činjenice a sportski sektor ima svoju odgovornost za rezultate. Moram istaći i da snaga kluba ne sme da se ogleda kroz rezultat jedne sezone. Sportski rezultati jesu ono kroz šta se u očima navijača i javnosti meri uspeh, ali ne smemo da zaboravimo da nećemo uraditi ništa ako je sve dobro kad smo prvi, a kada nismo onda  nastaje katastrofa. To ne smemo da dozvolimo! Jesmo li 2017. tražili krivce za preko 7 miliona duga i četiri godine bez trofeja? Nismo! Kao i sada, tražili smo rešenja! Osvojili 4 trofeja od tada, bili prošle godine prvi u svim takmičenjima…Naravno, ovo nije alibi. Ako rezultati u bilo kom segmentu funkcionisanja kluba izostanu, zna se ko je za šta odgovoran i ko u kojim situacijama snosi odgovornost i posledice. O kadrovskim rešenjima odlučuje klub kada za to dođe vreme, a ne dežurni dušebrižnici!

RepublikaFoto: Starsport

Mijailović ipak sumnja u dobronamernost pojedinih kritika.

- Cilj dobrog dela orkestriranih napada je da se Partizan ponovo sruši i vrati na nivo iz 2017. Zbog toga što se ponovo svojom snagom i snagom svoje armije navijača suprotstavio onima koji su mislili da su se Partizana rešili. Postoji broj ljudi koji imaju dobre namere i koji se trude da pomognu! Njima hvala na svakoj reči pohvale i kritike. Postoji i oni što se naslađuju se, a malo i skreću pažnju sa svojih propusta i svojih rezultata koji nisu za pohvalu, naročito ako se uzmu u obzir ulaganja! Nas napadaju za smene trenera, i broj stranaca u ekipi pa nije baš da držimo rekord! A ti koji drže rekord i koji su nekoliko puta više novca uložili od nas, kod njih je kao sve ok, oni čak imaju vremena da politički korektno sažaljevaju Partizan. I na kraju, postoje oni koji jedva čekaju da nešto krene po zlu ne bi li sebe bolje pozicionirali naspram nekih svojih sitnijih ili krupnijih interesa prema klubu! E pa to nije put do Partizana i to nikada ne sme da bude put! Nemojmo samo o dobrim namerama! Mnogi koji kritikuju nisu iskreni u svojim namerama! Niko nije naivan da to ne vidi- kaže Mijailović.

 

 

 

Crno-bela javnost se obrušila na klub posle niza neuspeha, ali nema mesta očajavanju, za Partizan ne postoji druga opcija!

- Ne znam ko ima prava da sezonu proglašava završenom pre njenog kraja? Da je teško, teško je! Ali kraj nije! Predaja nije opcija i nikada neće biti za Partizan! Na kraju sezone će se svoditi računi. Kao ozbiljni ljudi, imamo plan za svaki scenario i iz svake situacije ćemo se truditi da izvučemo maksimum za Partizan- zaključio je Ostoja Mijailović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
zarko

21.01.2021 09:18

Zvezdaš sam ali imam pozitivno mišljenje o dosadašenjem istupanju Ostoje Mijailovića. U ovoj izjavi se izlazi iz tih okvira. Ne može Zvezda biti kriva za potpuno raštimovani tim Partizana. Gledajte sebe. Neprepoznatljivi ste. Bledi, bezidejni,bez emocije, žara...Šta je razlog tome, ne znam, ali znam da nema veze sa Zvezdom.

Max90

21.01.2021 16:52

Ostojo Oterajte i jankovica,miku,зagorca

Dusko

23.01.2021 08:46

Kroz redove se cita samo jedno. Covic je kriv za sve