Zanimljiv spisak selektora Srbije: KOKOŠKOV "BEBAMA" NAPADA Švajcarce i Fince!

Autor:

Sport

06.11.2020

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije ne bih mogla da bude mlađa i da hoće - Selektor Igor Kokoškov izabrao je krajnje originalan tim pred borbu za plasman na Evropsko prvenstvo!

RepublikaFoto: Starsport
Stručni štab "Orlova"

Situacija zakomplikovana do maksimuma, kalendar bar ovog puta povoljan. Jer Srbija će naredne dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. igrati protiv Švajcarske 28. novembra i dva dana kasnije protiv Finske. Obe u "balonu" u finskom gradu Espou.

I da smo svi kompletni ne bi ovde bilo nikakve dileme oko ishoda, međutim, to što u reprezentativnim prozorima ne mogu da igraju košarkaši iz NBA lige i naši igrači iz stranih evroligaških ekipa, promenilo je spisak selektora Igora Kokoškova do nivoa neprepoznatljivosti.

Jer naravno, nema NBA asova Nikole Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice, nema ni evroligaških majstora kakvi su Miloš Teodosić ili Nikola Milutinov...

Ali zato su mnogi mladi momci koji bi tek trebalo da pokažu da se na njih mora računati. Recimo, tu su Megini Filip Petrušev i Stefan Momirov, Boriša Simanić iz Crvene zvezde, Partizanov Uroš Trifunović...

RepublikaFoto: Mornar/MEDIA PRO
Filip Petrušev mogao bi da odigra ključnu ulogu kao MVP ABA Lige u Oktobru

Imaće svi oni naravno i podršku iskusnijih kolega, tu će posebno bitna rola biti Marka Simonovića, poene bi mogli da očekujemo ponajviše od Danila Anđušića, a za reprezentaciju su još ranije igrali i Rade Zagorac, Nemanja Dangubić, Stefan Peno...

 

Podsetimo, reprezentacija Srbije je u prvim kvalifikacionim utakmicama savladala Finsku sa 80;58 i u Beogradu izgubila od Gruzije sa 90:94. Gruzija je dakle pra na tabeli sa dve pobede, Finska i Srbija na deobi drugog mesta, Švajcarska je na začelju. U poslednjem prozoru, februara 2021, Orlovi će igrati sa Gruzijom i Švajcarskom, videće se gde, jer će svakako opet biti “balona“.

TIM SRBIJE

Aleksa Avramović (Estudijantes)

Nikola Radičević (Promiteas Patra)

Danilo Anđušić (Burž)

Dejan Kravić (Burgos)

Stefan Pot (Igokea)

Dalibor Ilić (Igokea)

Marko Jeremić (Mornar)

Dragan Apić (Budućnost)

Filip Petrušev (Mega Sokerbet)

Stefan Momirov (Mega Sokerbet)

Jovan Novak (Mega Sokerbet)

Aleksa Radanov (Crvena zvezda mts)

Marko Simonović (Crvena zvezda mts)

Boriša Simanić (Crvena zvezda mts)

Rade Zagorac (Partizan NIS)

Nemanja Dangubić (Partizan NIS)

Uroš Trifunović (Partizan NIS)

Nikola Rebić (Monako)

Stefan Peno (Rasta Vehta)

Stefan Đorđević (FMP)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading