Crvena zvezda vs. Andrea Trinkijeri: Istorija STOJI NA STRANI CRVENO-BELIH, ali eliminacija od Uniksa SLUŽI KAO OPOMENA!

Autor: Republika, Mozzart sport

Sport

06.11.2020

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmo kolo Evrolige donosi nam okršaj dva prekaljena i genijalna trenera u Andrei Trinkijeriju i Saši Obradoviću, ali kakav skor ima Italijan protiv crveno-belih?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrea Trinkijeri i Saša Obradović

Večerašnji duel Bajerna i Crvene zvezde (20.30) jedan je od "redovnih" u 7. kolu Evrolige. Ali, s druge strane, bar što se srpske košarkaške javnosti tiče, biće poseban. Razlog sedi na trenerskoj klupi minhenskog kluba - Andrea Trinkijeri.

Italijanski stručnjak je tokom prethodne dve (nepune) sezone vodio Partizan u mnogo košarkaških ratova na tri fronta sa crveno-belima: ABA ligi, srpskoj Superligi i Kupu Radivoja Koraća.

Navijači crno-belih se najradije sećaju dve finalne borbe u Nišu posle kojih je "Žućkova levica" ostajala čvrsto u rukama Trinkijerijevih izabranika.

 

Crveno-beli pak sa radošću pamte majstoricu polufinale serije plej-ofa ABA lige u sezoni 2018-2019 iz koje su zakoračili ka finalu, a nešto kasnije se i vratili na jadranski tron, ali i pobedničkog koraka Bilija Berona ka tituli Superlige Srbije u završnoj sekundi četvrtog meča finala plej-ofa.

Ipak, istorija duela ekipa Andree Trinkijerija i Crvene zvezde nije počela njegovim dolaskom u Humsku, već dok je bio trener Uniksa koji je 2014. godine eliminisao beogradski tim u polufinalu Evrokupa.

Crveno-beli su u Beogradu slavili 63:52, ali je ruski tim bio ubedljiviji u Kazanju (84:67) i tako se plasirao u finale.

RepublikaFoto: Starsport
Trinkijeri je protiv Zvezde slavio i sa Partizanom i sa Uniksom

Crvena zvezda se sretala sa italijanskim stručnjakom i u mečevima sa etiketom Evrolige, dok je Trinkijeri vodio Bamberg.

Prvi, 15. novembra 2016. u Bambergu, rešio je Čarls Dženiks poenima 24 sekunde pre kraja, uz dobru odbranu Branka Lazića nad Darijusom Milerom.

Daleko mirnije bilo je u "Pioniru" te sezone. Crveno-beli su relativno lako slavili.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Košarkaši crveno-belih ipak nisu ostali dužni Italijanu, pa su ga savladali u Evroligi dok je vodio Bamberg

Ekipa Andree Trinkijerija uzvratila je sledeće sezone nešto zapadnije, u "Areni". Još ubedljivija bila je kod kuće, ali ovog puta bez italijanskog stručnjaka (86:62), koji se neposredno pred gostovanje Zvezde povukao sa klupe nemačkog tima. 

Sve ovo je, ipak, istorija, ili statistika...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading