VELIKAN IZ PRESTONICE SPAO NA NAJNIŽE GRANE: OFK UMIRE, Omladinski stadion zarastao u korov!

Autor:

Sport

09.11.2020

11:06 >> 11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Ako se situacija ne promeni u toku nedelje, bićemo primorani da prekinemo takmičenje - kaže predsednik UO "romantičara" Nino Došen-Majkić.

RepublikaFoto: Starsport
Igrači OFK Beograda

Prestonički velikan OFK Beograd sa Karaburme polako umire, o čemu svedoče i slike reportera Srpskog telegrafa sa Omladinskog stadiona.

RepublikaFoto: Vladan Lukić
Tribine Omladinskog stadiona

Tribine tonu, stadion je zarastao u korov, a fudbalski život odvija se bez električne energije.

RepublikaFoto: Vladan Lukić
Tribine Omladinskog stadiona

Ne samo da nema struje već nema ni brojila zbog dugova, pa je tako romantika spala na najniže moguće grane otkad je zaživela na Omladinskom stadionu 1957. godine.

OFK je postao žrtva nerešenih imovinskih odnosa jer igra na objektu koji pripada gradu Beogradu, dugovi kluba su nagomilani, a rešenje se na nazire jer se još ne zna kakva je sudbina zemljišta oko stadiona.

RepublikaFoto: Vladan Lukić
Tribine Omladinskog stadiona

Seniorska ekipa takmiči se u Srpskoj ligi Beograd, trećem rangu takmičenja, a predsednik Upravnog odbora kluba Nino Došen-Majkić za Srpski telegraf poručuje da će morati da obustavi rad svih selekcije ukoliko se situacija ne popravi.

RepublikaFoto: Vladan Lukić
Nino Došen-Majkić

PROBLEM I TRENINZI

On se saopštenjem obratio javnosti, što je bio povod za razgovor o sudbini kluba za koji su nastupali velikani poput Ilije Petkovića, Petra Borote, Srđana Mrkušića, Slobodana Santrača, Josipa Skoblara, Dragoslava Šekularca i drugih.

- Ovo više nije ni imovinsko ni pravno, već civilizacijsko pitanje. Stigla je zima, nema struje i nema grejanja i nemoguće je da igrači nastave sa treninzima. Hvala Fudbalskom savezu, FS Beograda i gradu koji su nam omogućili da igramo mečeve na Adi, ali nama su problem i treninzi. Imamo oko 350 dece, koja nemaju gde da se istuširaju. Ako se situacija ne reši u toku nedelje, bićemo primorani da prekinemo takmičenje - rekao je Došen-Majkić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Vladan Lukić
Omladinski stadion

POSTAVILI REFLEKTORE

Omladinski stadion je u fazi raspadanja zbog toga što 2009. godine nije obnovljen ugovor sa gradom Beogradom o njegovom korišćenju.

- Od aprila 2009. godine, kada je istekao 15-godišnji ugovor sa gradom o besplatnom korišćenju stadiona i pratećih objekata klub je postao "padobranac" na sopstvenom terenu, na kom je od 1957, dakle čitave 63 godine. Mi smo počeli sa postavljanjem reflektora, krenuli su radovi bez saglasnosti grada, inspekcija je to stopirala, protiv odgovornih iz kluba su podnete krivične prijave. Kao epilog imamo zapadnu tribinu, koja zbog započetih radova tone, a severna tribina ima iskopan kanal kojim je podeljena na dva dela. Obe su van upotrebe.

RepublikaFoto: Vladan Lukić
Ulaz na Omladinski stadion
RepublikaFoto: Tanjug
Nikola Nikodijević

NIKODIJEVIĆ: BIĆE STRUJE NA KARABURMI

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević poručio je da bi OFK Beogradu u toku nedelje trebalo da bude priključena struje.

- U toku nedelje bi trebalo da dobiju saglasnost da mogu da budu ponovo priključeni na električnu energiju. Posle je na njima kako će da rešavaju dug za struju kroz reprogram sa EPS. Preko FSS i FSB pomogli smo da ekipa može da igra mečeve na terenima na Adi do januara. Klub sa takvom tradicijom ne zaslužuje ovakvu situaciju, ali 11 godina niko nije obnovio ugovor sa gradom o korišćenju stadiona - rekao je Nikodijević za Srpski telegraf.

On je dodao da se nada da OFK Beograd neće biti ugašen.

- Potrebno je trajno sistemsko rešenje za OFK Beograd i nadam se da ćemo uspeti to da rešimo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading