ON JE U FOKUSU JAVNOSTI: Mladi Nigerijac šokirao "romantičare" - golom u nadoknadi vremena pogurao Šapčane ka plej-ofu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.04.2024

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slaviće se večeras u gradu na Savi.

ON JE U FOKUSU JAVNOSTI: Mladi Nigerijac šokirao "romantičare" - golom u nadoknadi vremena pogurao Šapčane ka plej-ofu!

Foto: FK Mačva Šabac

Uoči posledenje 30. takmičarske runde Prve lige Srbije, četiri tima su se borila za tri mesta koja su vodila u plej-of, a u grupi zainteresovanih klubova jedino je šabačka Mačva imala prednost odigravanja utakmice na svom terenu, ali s obzirom da su za protivnika imali lidera na tabeli, OFK Beograd, bilo je jasno da će teško stići do željenih bodova.

 

Gosti sa stare Karaburme su poveli u ranoj fazi meča, a mrežu golmana Matije Gočmanca zatresao je Dejan Georgijević u 13. minutu.

Navedeni rezultat bio je na snazi do poslednjih tenutaka meča, a onda je na scenu stupio Sani Abdulahi koji je u četvrtom minutu nadoknade vremena iskoristio gužvu u šesnaestercu "romantičara" i poslao loptu iza leđa Balše Popovića za poravnanje rezultata, jedan bod i plasman "čivijaša" u plej-of.

Navedeni pogodak svakako je najviše rastužio ljubitelje fudbala u Leskovcu. Ekipa GFK Dubočice je poražena na gostovanju na ubskom stadionu "Dragan Džajić" rezultatom 0:2 i popularni "vukovi" će morati da se do psolednjeg kola bore za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji, a treba podsetiti da su u prolećni deo sezone ušli na deobi drugog i trećeg mesta.

Navedeni pogodak Abdulahija, svakako je skrenuo pažnju srpske sportske javnosti na nigerijskom fudbaleru.

Reč je o mladom devetnaestogodišnjem napadaču koji je u Šabac stigao septembra prethodne godine, a u aktuelnmoj sezoni je zabeležio 19 nastupa u crveno-crnom dresu. Na terenu je proveo 1.155 minuta, a do pogotka OFK Beogradu, samo se jednom upisao u strelce i do na meču 19. takmičarske runde, kada je svojim golom u 14. minutu doveo Mačvu do prednosti u duelu sa Smederevom 1924. Meč je kasnije okončan pobedom "čivijaša", 2:1.

Foto: Youtube.com/printscreen/Prva liga Srbije

Trenutak o kojem će se dugo pripovedati u Šapcu

 

Potpuno je jasno da je mladi Nigerijac danas postao zvezda šabačkog fudbala, a ostaje da se vidi kakve će partije pružati u plej-ofu, kada "čivijaši" imaju šansu da se bore i za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Sada i ono što se smatralo nemogućim, postaje ostvarivo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading