CRNO-BELO PROLEĆE: Domaćin održao lekciju "studentima" - Jović je bio nerešiva enigma za defanzivce gostiju!

Autor: Vladimi4r Vorih

Sport

13.04.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Momci sa BASK Arene u drugom delu šampionata igraju kao preporođeni.

CRNO-BELO PROLEĆE: Domaćin održao lekciju "studentima" - Jović je bio nerešiva enigma za defanzivce gostiju!

Foto: FK BASK TEK

Fudbaleri BASK TEK-a jesenji deo takmičenja u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana okončali su sa samo jednim trijumfom (Rad 2:0), ali je proleće donel odaleko više zadovoljstva na Carevoj ćupriji.

 

Tokom šest prolećnih mečeva crno-beli sa "BASK Arene" ostvaril isu skor od tri pobede i isto toliko remija i u odličnoj atmosferi su dočekali duel protiv novobeogradskog Studentskog grada koji takođe pruža zadovoljavajuće partije u poslednje vreme, a time su sebi i omogućili da u finiš aktuelne takmičarske godine, uđu rasterećeni borbe za opstanak.

Na osnovu svega navedenog, nekoliko desetina navijača moglo je očekivati zanimljivu fudbalsku predstavu, što se i dogodilo, a krajnjim rezultatom svakako domaći navijači mogu biti daleko zadovoljniji.

Domaćin do rezultatske prednosti stiže u ranoj fazi utakmice. Igrao se peti minut kada je Nemanja Petrović uposlio Petra Jovića koji je bio snalažljiviji od dvojice defanzivaca gostiju i preciznim udarcem sa 17, 18 metara je matirao golmana Nikolu Terzića.

Do odlaska na odmor promene rezultata nije bilo, da bi nastavak meča doneo kanonadu golova.

U 54. minutu Vukašin Jovković pogotkom završava akciju svojih saigrača po levom krilu, da bi pet minuta kasnije strelac prvog gola na meču, Petar Jović, ovoga puta glavom zatresao mrežu "studenata".

Definitivnu tačku na pobedu "baskovaca" stavio je u 69. minutu Nikola Komadina koji je fenomenalno reagovao na pravovremenu asistenciju dvostrukog strelca Petra Jovića.

Foto: YouTube.com/printscreen/FSB

Zasluženo slavlje crno-belih

 

Do kraj meča Novobeograđani su uspeli da stignu do počasnog pogotka. Igrao se 80. minut kada se Ljubomir Pavlović našao "oči u oči" sa golmanom crno-belih i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

- Srpska liga Beograd, 22. kolo:

BASK TEK (Beograd) - Studentski grad (Novi Beograd) 4:1 (1:0)

Strelci: P. Jović 5`, 59`, V. Jovković 54`, N. Komadina 69`; Lj. Pavlović 80`

Stadion "BASK Arena"

Gledalaca: 50

Sudija: Marko Karanović

BASK TEK (Beograd): Jevrić, Karišik (Komadina), Petrović (Stamenić), Milisavljević, Jovković, Vučićević, Martić (Piplica), Jović (Ostojić), Avramović, Gardić, Kostić (Samurović).

Studentski grad (Novi Beograd): Terzić, Miletić, Stefanović, Kožović, Knežević (Gavrilović), Vidović (Nikolić), Pavlović, Džodan (Paunović), Milošević, Savić, Lepojević (Bulajić). 

Ovim trijumfom popularni "baskovci" sve su bliži pozicioniranju u sredini tabele, a priliku za novi uspeh imaće narednog vikenda kada će gostovati Sinđeliću na stadionu u Ulici Vojislava Ilića.

Novobeogradski "studenti" narednog vikenda dočekuju PKB iz Padinske Skele sa željom da ostvare trijumf kojim bi mogli "da napadnu" i plasman u sam vrh trećeg stepena takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading