VAŽNO SAOPŠTENJE: OFK Beograd se obratio javnosti - evo kakva je sudbina Omladinskog stadiona!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.04.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klub sa stare Karaburme ponovo je u fokusu sportske javnosti.

VAŽNO SAOPŠTENJE: OFK Beograd se obratio javnosti - evo kakva je sudbina Omladinskog stadiona!

Foto: OFK Beograd

Gotovo punih osam godina je proteklo od kako je OFK Beograd odigrao svoj posledni superligaški meč. Tok 21. maja 2016. godine na Omladinskom stadionu je gostovala ekipa Jagodine, a "romantičari" su ostvarili trijumf rezultatom 6:2.

 

Gotovo je izvesno da će plavo-beli sa stare Karaburme od naredne jeseni ponovo krenuti u borbu za superligaške bodove,a li će morati još malo da sačekaju kako bi i najbolje srpske klubove dočekali na svom Omladinskom stadionu koji se nalazi u veoma lošem stanju i ne ispunjeva uslove za mečeve elitnog ranga takmičenja.

Tim povodom, danas je obelodanjena i informacija da će OFK Beograd naredne sezone svoje mečeve kao domaćin igrati na novom stadionu "Kraljevica" u Zaječaru, a sada je klub izdao i saopštenje nakon kojeg j mnogo toga jasnije:

- Zadovoljstvo nam je da konstatujemo da su OFK Beograd i fudbalska romantika ponovo u modi, kao i da naš klub krupnim koracima grabi ka Superligi. Želja svih u klubu je da obezbedimo superligaški status već od naredne sezone, za šta imamo dobre šanse zahvaljujući činjenici da na startu plej-ofa zauzimamo prvo mesto na tabeli Prve lige Srbije, sa 62 osvojena boda. Potrudićemo se da šampionat završimo na najbolji mogući način i tako opravdamo visoka očekivanja naše publike i vernih navijača - navode u klubu, a zatim i dodaju:

- Dok radimo na ostvarenju tih planova, vršimo rekonstrukciju Omladinskog stadiona na  Karaburmi koji je izgrađen 1957. godine, jer želimo da stvorimo sve neophodne uslove kako bismo na našem stadionu bili domaćini utakmicama u najvišem stepenu srpskog fudbala, prvi put posle 2016. godine.

 

 

Rukovodstvo kluba odlično zna šta je neophodno uraditi:

- Da bi se stadion doveo u stanje u kom će moći da ugosti ekipe iz Superlige potrebno je da se izvrše temeljni radovi na unapređenju infrastrukture, instalacija, svlačionica, dela tribina, prostora za medije, medicinskog bloka, i drugih prostorija. Dok se ti radovi ne završe, naš klub će privremeno igrati utakmice van Karaburme.

Na kraju saopštenja upućena je i poruka svima kojima su plavo-bele boje na srcu:

- Cilj nam je da se što pre vratimo na Omladinski stadion i da sezonu nastavimo igrajući na objektu u potpuno novom ruhu, po standardima koji se očekuju od kluba kao što je OFK Beograd.

Trofejni klub napušta svoj stadion i grad čije ime nosi uz nadu da će već od sezone 2025/26 najbolji srpski fudbalski klubovi gostovati na renoviranom Omladinskom stadionu.

Kako trenutno stvari stoje OFK Beograd će poslednji meč na Omladinskom stadionu odigrati u sedmom, poslednjem kolu Plej-ofa Prve lige Srbije 25. maja, kada će ugostiti sremskomitrovački Radnički.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading