ISTORIJSKI TRENUTAK: Zaječar postaje superligaški grad - Zvezda i Partizan stižu na novu "Kraljevicu"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

18.04.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dočlo je vreme i da ljubitelji sporta u Zaječaru gledaju elitni rang srpskog klupskog fudbala.

ISTORIJSKI TRENUTAK: Zaječar postaje superligaški grad - Zvezda i Partizan stižu na novu "Kraljevicu"!

Foto: Starsport

171. večiti derbi

Još sedam takmičarskih rundi je ostalo do kraja ovosezonske Prve lige Srbije, a čini se da je možda i glavno pitanje razrešeno tokom jesenjeg dela šampionata.

 

Naime, fudbaleri OFK Beograda su prvi deo sezone okončali sa velikom bodovnom razlikom, tako i da pojedini kiksevi tokom proleća, nisu ugrozili njihovu čelnu poziciju, izvesno osvajanje šampionske titule i plasman u superligašku konkurenciju.

Glavno pitanje koje provejava sportskim krugovima, jeste mesto na kojem će "romantičari" ugostiti svoje rivale u elitnom rangu. Omladinski stadion, kao što se dobro zna, već godinama se nalazi u katastrofalnom stanju i svakako ne zadovoljava minimalne uslove za odigravanje superligaških utakmica, a kako se nezvanično saznaje, uskoro se može očekivati i početak radova na renoviranju kompletnog sportskog objekta.

U tom cilju, beogradski mediji su danas preneli informaciju da će OFK Beograd svoje superligaške mečeve kao domaćin igrati na stadionu koji je oko 250 kilometara udaljen od prestonice.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Na "Kraljevici" će se igrati superligaški fudbal

 

Naime, Zaječar je nedavno dobio novi, veličanstveni sportski objekat koji je svečano otvoren polovinom meseca novembra 2023. godine.

Reč je o objektu koji je urađen po svim UEFA standardima i koji ima kapacitet od 8.186 mesta i koji je dom fudbalera Timoka 1919 koji se u aktuelnoj sezoni takmiči u Zoni Istok i već sada su zahvaljujući stoprocentnom učinku obezbedili šampionski pehar i plasman u istočnu grupu srpskoligaškog karavana.

Ovom odlukom, po prvi put u istoriji zaječarskog fudbala, Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina,... i ostali najbolji srpski fudbalski klubove, vojevaće superligaške bitke u gradu u kojem se Crni i Beli Timok ulivaju u Veliki Timok.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading