Savić spreman da ispiše istoriju

Autor:

Sport

26.12.2018

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandat odbrane reprezentacije Crne Gore i Atletika iz Madrida, drugi puta uzastopno je izabran za najboljeg fudbalera Crne Gore. Zbog obaveza koje ima prema timu iz Madrida nije mogao da se pojavi na izuzetno dobro organizovanoj svečanoj ceremoniji u FSCG, a se prisutnima obratio putem video linka.

RepublikaFoto: instagram.com/savkee15
Stefan Savić

- Želim od srca da se zahvalim na nagradi koju ste mi dodelili. Ponosan sam što sam član tima i Saveza koji funkcioniše kao jedna skladna porodica. Ono što svima nama mora da bude cilj u godini koja sledi je unapređenje rada sa mlađim selekcijama na kojima počiva budućnost crnogorskog fudbala. Takođe, prioritet i cilj nad ciljevima, je plasman na Evropsko prvenstvo, plasman na prvo veliko takmičenja u istoriji Crne Gore. Naravno da bi plasman na šampionat Evrope bio kruna moje, kao i kruna karijere većine igrača u državnom timu. Verujem da smo sposobni i da imamo kvalitet da stignemo do cilja - rekao je Stefan Savić.

Sa stavom Stefana Savića složio je i predvodnik mladog talasa Nikola Vukčević koji brani boje španskog Levantea kao najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

- Tokom kvalifikacija za Mundijal smo jurili rezultat i stvarali tim. Radili smo dva posla istovremeno, a lepo je rekao selektor Ljubiša Tumbaković, kvalifikacije su mesto gde jurite rezultat. Sada tim imamo, imamo pozitvnu energiju i hemiju, imamo kvalitet. Jednom rečju imamo sve uslove da ostvarimo san i postanemo prva generacija koja će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, koja će ispisati novu stranicu u istoriji crnogorskog fudbala - naglasio je Nikola Vukčević.

RepublikaFoto: instagram.com/savkee15
Stefan Savić

Podsećanja radi Crna Gora je u kvalifikacionoj grupi sa Engleskom, Bugarskom, Češkom i Kosovom. Dve selekcije će izboriti plasman na šamponat Evrope, a Crna Gora kvalifikacije počinje gostovanjem selekciji Bugarske 22. marta. Tri dana kasnije u Podgoricu stiže Engleska.

- Grupa je konkurenta i možemo da igramo sa svim selekcijama uključujući i Englesku koja slovi za glavnog favorita. Ono čemu se nadam kao i svi u timu je da smo završili sa problemima koji su nas pratili od početka kvalifikacija za Mundijal do kraja Lige nacija. Podsećanja radi ni jednu utakmicu nismo odigrali u kompletnom sastavu. Ponavljam, verujem da je malerima došao kraj i da ćemo u najjačem sastavu odraditi kvalifikacije i izboriti plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta - naglasio je Stefan Mugoša koji je u Južnoj Koreji posle sjajnih partija izborio opstanak sa Inčon Junajtedom i dobio nagrad kao najbolji novajlija u šampionatu Južne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading