HOROR: U Grčkoj ZAROBLJENO 10.000 SRBA!

Autor: Republika

Svet

28.06.2018

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 10.000 naših turista već tri dana je zarobljeno u hotelima i apartmanima u grčkim letovalištima posle neviđenog nevremena koje je ove nedelje besnelo širom obale Egejskog mora.

RepublikaFoto: Printscreen/Facebook/www.grckainfo.com
Nezapamćeni horor u Grčkoj

Većina Srba sedi u sobama i kafićima, bez mogućnosti da se makar vrate kućama, jer su im automobili uništeni u poplavama, a putevi u Grčkoj su pod vodom.

Najgore stanje je na Sitoniji, srednjem prstu Halkidikija, gde u letovalištima Nikiti, Metamorfozis i Agion Nikolaos voda i dalje teče ulicama, plaže su uništene, a more prljavo i mutno, pa nema ni govoda o kupanju.

Neki naši turisti, čiji apartmani su u prizemlju, evakuisani su na više spratove jer im je voda ušla u sobe.

Porodica Kukulj iz Beograda jedna je od mnogobrojnih koja je pretrpela veliku štetu posle nevremena u Grčkoj. Oni su smešteni u Sartiju, ali im je olija uništila automobil dok su večerali u jednom restoranu u Nikitiju.

- Suprug, trogodišnja ćerka i ja došli smo na večeru u mesto Nikiti u restoran tik uz obalu, a našu "hondu sivik" parkirala sam na ivičnjak. Mirnu atmosferu prvo nam je poremetio olujni vetar i ogromna količina kiše koja je sve vreme lila, kao iz kabla. U jednom momentu videli smo desetak automobila koje je bujica nosila ka moru. Sledili smo se kada smo shvatili da je muši njima i naša "honda" - rekla je za "Informer" Mina Kukulj i dodaje da je to bio samo početak njihovih nevolja, jer su ih konobari izbacili na kišu pošto je voda počela da navire u restoran.

- Nismo imali gde da se sklonimo i uhvatila nas je panika. Ostali smo bez automobila, nekoliko kilomtara udaljeni od smeštaja, a ljudi su trčali po ulici i vikali. Srećom, jedna vlasnika kuće u okolini restorana nas je pozvala da se sklonimo kod nje i prenoćimo - priča ova Beograđanka.

Kako kaže, najveći šok je usledio ujutru kada su videli svoje vozilo.

- Lokalni majstor nam je rekao da je najbolje da ga prodamo u staro gvožđe, jer nam se ne isplati da ga popravljamo. Pozvali smo našu ambasadu i agenciju da nam pomognu da se vratimo u smeštaj i odličili da ipak nastavimo letovanje - zaključuje ona.

U Konzulatu Srbije kažu da svi naši državljani čija su vozila oštećena u poplavama u Grčkoj treba da se obrate najbližoj policijskoj stanici u mestu u kome su letovali i da uzmu zapisnik. Takođe, potrebno napraviti fotografije vozila sa oštećenjima kako bi mogli da od osiguranja naplate štetu. Svakako, taj postupak će zavisiti i od vrste osiguranja, pa je neophodno kontaktirati osiguravajuću kuću u Srbiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading