IRANSKI NOVINAR OBJAVIO SNIMNAK NAPADA NA IZRAEL: "Ne postoji dron koji može da izvrši OVAKAV NAPAD" Nebo se ZACRVENELO (VIDEO)

Autor:

Svet

14.04.2024

01:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran izvodi napad na pustinju Negev

IRANSKI NOVINAR OBJAVIO SNIMNAK NAPADA NA IZRAEL: "Ne postoji dron koji može da izvrši OVAKAV NAPAD" Nebo se ZACRVENELO (VIDEO)

Foto: printskrin


Poznati iranski novinar Babak Tagve, koji se nalazi u izgnanstvu, nedavno je objavio snimak na svom tviter nalogu na kom se navodno vide iranske balističke rakete koje pogađaju pustinju Negev. Negev je pustinjski region na jugu Izraela, a prema tvrdnjama američkih zvaničnika, mete iranskog napada su vojne instalacije, a ne civilni objekti.

 

 


Reakcije na napad

Iranska revolucionarna garda se oglasila tokom večeri, saopštivši da su rakete "pogodile ciljeve na okupiranim teritorijama". Takođe, misija Irana pri UN je istakla da je napad odgovor "na agresiju cionističkog režima", dodajući da se "stvar može smatrati završenom". Ipak, istaknuto je da ukoliko Izrael napravi još jednu grešku, odgovor Irana će biti znatno oštriji, prema saopštenju iranske misije.

Iran pokrenuo operaciju "Iskreno obećanje"

Tokom večeri, Iran je pokrenuo operaciju "Iskreno obećanje", koja obuhvata veliki napad na Izrael korišćenjem većeg broja dronova i raketa. Na osnovu izveštaja iranskog novinara i zvaničnih saopštenja, očigledno je da su tenzije između Irana i Izraela dostigle tačku ključanja.

Ovaj napad izaziva zabrinutost i podstiče pitanja o mogućem daljem razvoju situacije u regionu Bliskog istoka. S obzirom na oštre reakcije i pretnje koje su iznete u saopštenjima, jasno je da ova situacija zahteva pažljivo praćenje i analizu, kako bi se razumela kompleksnost i ozbiljnost trenutne situacije.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading