IRANSKA DRŽAVNA TELEVIZIJA POSLALA JEZIVU PORUKU IZRAELU: "Hezbolah će ući sa severa, a Sirijci sa Golanskih visova".

Autor:

Svet

14.04.2024

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran lansirao dronove kamikaze i krstareće rakete ka Izraelu

IRANSKA DRŽAVNA TELEVIZIJA POSLALA JEZIVU PORUKU IZRAELU: "Hezbolah će ući sa severa, a Sirijci sa Golanskih visova".

Foto: Shutterstock


Iran je izvestio da je lansirao oko 100 dronova kamikaza i krstarećih raketa ka Izraelu, što je izazvalo zabrinutost među izraelskim vlastima. Procenjuje se da će ovim sredstvima biti potrebno nekoliko sati da pređu udaljenost i stignu do svojih meta u Izraelu. Ova najava dolazi nakon što su Izraelci pogodili iranski konzulat u Siriji, što je izazvalo napetost između ove dve zemlje.


Napetost između Irana i Izraela je dostigla vrhunac, a izraelske vlasti su već najavile spremnost za odbranu od mogućeg iranskog napada. U skladu sa tim, zabranjena su okupljanja širom zemlje, dok se očekuje mogući napad. Ovo je dodatno podstaklo strahovanja od eskalacije sukoba u regionu Bliskog istoka.


Iranska državna televizija je izvestila da Izrael treba da se primiri ili će se suočiti sa napadom, pri čemu su pomenuti i Hezbolah sa severa i Sirijci sa Golanskih visova. Ova pretnja dodatno komplikuje već napetu situaciju u regionu, dok se svetska javnost sa zebnjom iščekuje dalji razvoj događaja.


Već nekoliko dana se iščekuje mogući napad Irana na Izrael, a izraelske vlasti su poručile da su spremne za odbranu i da se pripremaju za potencijalni napad. Ova situacija dodatno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za smirenim i promišljenim akcijama kako bi se izbegla eskalacija sukoba u regionu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Puna im usta

14.04.2024 18:53

pretnji ! Na terenu nista !