Haos u Izraelu: Eksplozije odjekuju Jerusalimom, oboreno preko 100 dronova!

Autor:

Svet

14.04.2024

01:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran lansirao preko 100 dronova ka Izraelu

Haos u Izraelu: Eksplozije odjekuju Jerusalimom, oboreno preko 100 dronova!

Foto: printskrin


Sukob između Irana i Izraela kulminirao je napadom Irana na Izrael, pri čemu je lansirano preko 100 dronova kamikaza i krstarećih raketa ka izraelskim teritorijama. Ova napeta situacija izazvala je značajnu reakciju izraelskih vlasti, koje su spremno dočekale mogući iranski napad.

 

 


Izraelski odbrambeni sistem presreće mete

Izveštaji medija naglašavaju da je izraelski odbrambeni sistem uspešno presreo veći broj iranskih dronova, što je doprinelo zaustavljanju potencijalnih napada i zaštitilo izraelske teritorije od ozbiljnih posledica. Eksplozije su se mogle čuti čak i u Jerusalimu, što je dodatno produbilo napetost i zabrinutost među građanima.

Očekivanja iranskog napada i reakcija izraelskih vlasti

Nakon nedavnog napada na iranski konzulat u Siriji od strane Izraela, očekivalo se da će Iran uzvratiti napadom na izraelske mete. Izraelske vlasti su, shodno tome, preduzele određene mere kako bi se pripremile za mogući napad, uključujući i zabranu okupljanja širom zemlje. Ova situacija dodatno je produbila napetost u regionu Bliskog istoka.


Sukob između Irana i Izraela, koji je kulminirao iranskim napadom na Izrael, izazvao je značajnu zabrinutost i reakciju izraelskih vlasti. Izveštaji o uspešnom presretanju iranskih dronova od strane izraelskog odbrambenog sistema dodatno naglašavaju ozbiljnost situacije. Svet sa pažnjom prati dalji razvoj događaja u ovom regionu visoko napetog geopolitičkog sukoba.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading