Oglasila se iranska garda : "Ciljevi su pogođeni"! Odmazda u znaku "ISKRENOG OBEĆANJA"

Autor:

Svet

14.04.2024

01:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran lansirao desetine projektila i dronova ka Izraelu

Oglasila se iranska garda : "Ciljevi su pogođeni"! Odmazda u znaku "ISKRENOG OBEĆANJA"

Foto: Shutterstock


Kancelarija za odnose s javnošću Korpusa čuvara Islamske revolucije (iranska Revolucionarna garda) saopštila je u nedelju da su Vazdušno-kosmičke snage lansirale desetine projektila i dronova ka Izraelu u znak odmazde za nedavni vazdušni napad Izraela u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih komandanata i savetnika u Siriji. Prema saopštenju iranske garde, napad je pokrenut kao odgovor na prethodni napad Izraela, a projektili su uspešno pogodili ciljeve unutar okupiranih teritorija, kako Iranci nazivaju Izrael. Detalji operacije, koja je sprovedena uz odobrenje Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, pod nadzorom Generalštaba iranskih oružanih snaga, i uz podršku iranske vojske i Ministarstva odbrane, biće uskoro objavljeni.

Operacija "Iskreno obećanje" - Veliki napad na Izrael

Iran je tokom večeri pokrenuo operaciju "Iskreno obećanje", koja je uključivala veliki napad na Izrael korišćenjem većeg broja dronova i raketa. Ova akcija predstavlja ozbiljan korak u eskalaciji tenzija između Irana i Izraela, a saopštenje iranske garde naglašava da je napad sproveden uz podršku iranske vojske i Ministarstva odbrane.

Reakcija na nedavni vazdušni napad Izraela

Napad iranskih Vazdušno-kosmičkih snaga na Izrael predstavlja odmazdu za nedavni vazdušni napad Izraela u kojem je ubijeno nekoliko iranskih vojnih komandanata i savetnika u Siriji. Ovo naglašava duboku netrpeljivost između dve zemlje i spremnost Irana da odgovori na napade na svoje vojne snage i saveznike.

Podrška i odobrenje za napad

Važno je istaći da je napad sproveden uz odobrenje Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost, pod nadzorom Generalštaba iranskih oružanih snaga, što jasno pokazuje da je ova akcija pažljivo planirana i odobrena na najvišem nivou iranskog vojnog rukovodstva.

Ovaj najnoviji razvoj događaja dodatno učvršćuje tenzije između Irana i Izraela i postavlja pitanje budućeg razvoja situacije u regionu Bliskog istoka.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading