IRANSKI MINISTAR ODBRANE UPOZORAVA: Šta će se desiti ako Izrael krene u napad?

Autor:

Svet

14.04.2024

00:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranska pretnja izraelskom vazdušnom prostoru

IRANSKI MINISTAR ODBRANE UPOZORAVA: Šta će se desiti ako Izrael krene u napad?

Foto: shutterstock

Iran preti


Iranski ministar odbrane, Mohamed Riza Aštijani, uputio je ozbiljnu pretnju Izraelu, nagoveštavajući drugu fazu operacije ukoliko bude odgovora na njihove napade. Ova izjava izazvala je zabrinutost među međunarodnim zajednicama, dok su mediji preneli Aštijanijevo upozorenje da će svaka zemlja koja dozvoli Izraelu korišćenje svog vazdušnog prostora za napad na Iran biti suočena sa snažnim odgovorom.

Iran lansira dronove kamikaze ka Izraelu

Nedavno lansiranje desetina dronova kamikaza ka Izraelu iz Irana dodatno je zakomplikovalo već napetu situaciju između ove dve zemlje. Procenjuje se da će ti dronovi, koji su upućeni ka metama u Izraelu, stići do njihovih odredišta nakon nekoliko sati leta. Ova nekonvencionalna taktika predstavlja novi vid napada i izazvala je dodatnu zabrinutost u regionu.

Očekivanja iranskog napada na Izrael

Napetost između Irana i Izraela dodatno je porasla nakon što su Izraelci napali iranski konzulat u Siriji, što je dovelo do očekivanja iranskog odgovora. Izraelske vlasti su najavile spremnost za odbranu i uveli zabranu okupljanja širom zemlje. Ova situacija dodatno podstiče strah od eskalacije sukoba između ove dve zemlje.

Iranski ministar odbrane je jasno izneo pretnje, nagoveštavajući da je situacija na ivici eskalacije. S obzirom na složenost odnosa između Irana i Izraela, međunarodna zajednica pažljivo prati razvoj događaja i nastoji da spreči dalje eskalacije sukoba.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
alex

14.04.2024 19:06

meni je dobro poznat istoriski razvoj nekadanjeg unistenja nekadasnje je dine jednobozacke drzave izraela od strane vise bozacke rimske imperije i stvaranja vestackog hriscanstva sto se stvaranjem vatikanskog katoliciz pretvorilo u poznati holokaust protivu izraelskog,jevrejskog,naroda.palesti nence su stvorili englezi dobro poznati svetski kolonizatori kako bi ostvarili dalji udarni sistem protivu hiljadu godisnjeg jednobozackog sistema,po stvaranju katolicizma i islama.sve dobro poznato ali ostro zataskavano za branama katolicko jezuitakog sistema lazi.