ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE AMERIČKIH ZVANIČNIKA: Ispaliće i do 500 dronova na Izrael

Autor:

Svet

13.04.2024

23:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran spreman da lansira 500 dronova i projektila prema Izraelu, upozoravaju američki zvaničnici

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE AMERIČKIH ZVANIČNIKA: Ispaliće i do 500 dronova na Izrael

Foto: Twitter/PRINTSCREEN


Prema izveštaju ABC news, američki zvaničnici upozoravaju da je Iran spreman da lansira oko 500 dronova i projektila iz nekoliko zemalja, uključujući Iran, Irak, Siriju, Liban i Jemen. Ova informacija dolazi nakon što su odbrambene izraelske snage izvestile da je Iran lansirao dronove kamikaze ka Izraelu. Očekuje se da će ovi dronovi stići do svojih meta nakon nekoliko sati leta.

Napetost između Izraela i Irana dostiže vrhunac

Napetost između Izraela i Irana dostiže vrhunac, posebno nakon što su Izraelci pogodili iranski konzulat u Siriji. Izraelske vlasti su izdale upozorenje da su spremne za odbranu i da očekuju napad Irana. Kao preventivnu meru, zabranjena su okupljanja širom zemlje.

Iran kao izazov za izraelsku odbranu

Iranova najava lansiranja dronova i projektila predstavlja ozbiljan izazov za izraelsku odbranu. Ova situacija naglašava kompleksnost regionalnih odnosa i postavlja pitanje međunarodne bezbednosti.

Reakcije na mogući napad

Očekivanje iranskog napada navelo je Izrael na preduzimanje preventivnih mera. Izraelske vlasti su jasno istakle svoju spremnost za odbranu, što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.


Napetost između Izraela i Irana, kao i najava potencijalnog napada iranskih dronova i projektila, predstavljaju ozbiljan izazov za region. Situacija zahteva pažljivo praćenje i rešavanje kako bi se izbegao eskalacija sukoba.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading