OGLASIO SE VRHOVNI VOĐA IRANA: ""IZRAEL ĆE BITI KAŽNJEN!"

Autor:

Svet

13.04.2024

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajatolah Ali Hamnei oštro je osudio napad na iranski konzulat u Damasku.

OGLASIO SE VRHOVNI VOĐA IRANA: ""IZRAEL ĆE BITI KAŽNJEN!"

Foto: Tanjug/Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamnei, reagovao je danas na napad na iranski konzulat u Damasku, izražavajući oštar stav prema izraelskom režimu. Ova izjava dolazi nakon nedavnog napada na iranski konzulat u glavnom gradu Sirije, koji je izazvao veliku pažnju međunarodne zajednice.

Ajatolah Ali Hamnei oštro je osudio napad na iranski konzulat u Damasku, ističući da takvi napadi neće proći nekažnjeno. 

- Napad na naš konzulat je napad na naše tlo. Takav stav je zajednički za ceo svet. Zlonamerni cionistički režim je napravio pogrešan potez u ovom slučaju. Treba da bude kažnjen i biće kažnjen - rekao je Hamnei u video-obraćanju objavljenom na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da se konzulat i kancelarije ambasade u svakoj državi smatraju teritorijom zemlje kojoj ambasada pripada.

Iranske vlasti prethodno su saopštile da su ispalile stotine dronova i desetine krstarećih raketa na Izrael, a očekuje se da će im biti potrebno nekoliko sati da stignu do izraelske teritorije.

Izraelski vazdušni prostor zatvoren je zbog očekivanog napada Irana, a ratni kabinet sastao se kako bi razgovarao o iranskom napadu, piše Tanjug.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading