ZAPOČETO IZRUČENJE UBICE MALE VANJE: Ljupčo Palevski uskoro u Severnoj Makedoniji, odgovara za dva krivična dela

Autor:

Svet

01.05.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palevski se od hapšenja nalazi u ekstradicionom pritvoru u Turskoj.

ZAPOČETO IZRUČENJE UBICE MALE VANJE: Ljupčo Palevski uskoro u Severnoj Makedoniji, odgovara za dva krivična dela

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije već je započelo organizaciju izručenja Ljupča Palevskog Palča, prvoosumnjičenog za dva krivična dela, otmicu i ubistvo maloletne, Vanje Gorčevske iz Skoplja i Panča Žežovskog (74) iz Velesa.

Odeljenje za međunarodnu policijsku saradnju MUP-a RSM obavešteno je da su neophodne procedure u vezi sa ovim slučajem završene i da se u koordinaciji sa turskom policijom preduzimaju mere za njegovo izručenje.

Turske vlasti saopštile su juče da je odobreno izručenje Ljupča Palevskog Palča.

- Postupak izručenja će se sprovoditi preko Ministarstva unutrašnjih poslova. Osumnjičenom je, prema predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju, već određen pritvor, koji bi trebalo da počne po njegovom izručenju - saopšteno iz javnog Tužilaštva.

Palevski se od hapšenja nalazi u ekstradicionom pritvoru u Turskoj. On je prvoosumnjičeni za krivična dela "otmica" i dva krivična dela "ubistvo na svirep način".

Po izručenju Palevskog on će biti transportovan u istražni zatvor Šuto Orizari. U istom zatvoru je poznanik Palevskog, Stefan D, čijim su vozilom zajedno putovali kroz Bugarsku do Turske.

Za otmicu i ubistva su osumnjičeni još Vlatko Kešišov, Velibor Manevski i Bore Videvski, dok je otac ubijene maloletne Vanje, Aleksandar G. osumnjičen da im je pomogao u izvršenju krivičnog dela.

Svi oni su u istražnom zatvoru Šuto Orizari, osim Vanjinog oca kome je prošle sedmice izrečena mera kućnog pritvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading