UKINUT PRITVOR OCU UBIJENE VANJE ĐORČEVSKE: Vrhovni sud Makedonije prihvatio njegovu žalbu

Autor:

Svet

25.04.2024

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorčevski je ranije podneo zahtev da bude pušten na slobodu i taj zahtev mu je odbijen u martu.

UKINUT PRITVOR OCU UBIJENE VANJE ĐORČEVSKE: Vrhovni sud Makedonije prihvatio njegovu žalbu

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Vrhovni sud Makedonije doneo je odluku da Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje Đorčevske, bude prebačen u kućni pritvor, javljaju makedonski mediji.

Podsetimo, otac ubijene male Vanje se sumnjiči da je pomogao njenim otmičarima, tako što im je odao informacije o njenom kretanju.

On je ranije podneo zahtev da bude pušten na slobodu i taj zahtev mu je odbijen u martu.

Podsetimo, telo 14-godišnje Vanje Đročevske, koja je nestala 27. novembra 2023. godine, pronađeno je 3. decembra u blizini Skoplja.

Prvooptuženi za otmicu i ubistvo je Ljupčo Palevski Palčo, koji čeka izručenje iz Turske, dok su Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski u pritvoru u Skoplju.

Vrhovni sud je tako prihvatio žalbu Đorčevskog, koju je podneo preko svog advokata, Vladimira Tufegdžića, i ukinuo meru pritvora.

Na zahtev Tužilaštva ukinut je pritvor Stefanu Dimovskom, koji je vozio prvooptuženog i pomogao mu da pobegne. Njemu je zabranjeno da napušta mesto boraka i oduzeta su mu dokumenta, a naloženo mu je da se pojavi u sudu.

Podsetimo, mala Vanja Đorčevska je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne iz Beograda u Tursku, odakle bi trebalo da bude izručen makedonskim vlastima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading