UŽAS UOČI VASKRSA! Trojica mladića spalila Novi zavet! Pravoslavni vernici na nogama!

Autor:

Svet

04.05.2024

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj događaj je izazvao šok i negodovanje vernika

UŽAS UOČI VASKRSA! Trojica mladića spalila Novi zavet! Pravoslavni vernici na nogama!

Foto: Shutterstock

U ruskoj Stavropoljskoj oblasti, tačnije u Novoaleksandrovsku, došlo je do incidenta koji je uzburkao verske krugove i izazvao reakciju istražnih organa.

Naime, trojica mladića su optužena da su spalili Novi zavet, u činu koji je snimljen i podeljen na društvenim mrežama.

Ovaj događaj je izazvao šok i negodovanje vernika, te je izazvao osudu javnosti.

Podstaknuti verskom mržnjom

Prema informacijama iz istražnog odeljenja Istražnog komiteta za region, incident se dogodio 2. maja uveče, kada su osumnjičeni, kako se navodi, bili "podstaknuti verskom mržnjom".

Njihovo delo se smatra izražavanjem jasnog nepoštovanja društva, činom usmerenim ka vređanju verskih osećanja vernika i huliganstvo.

Dvojica mladića su već optužena za javne radnje koje izražavaju nepoštovanje društva, a koje su učinjene sa namerom da uvrede verska osećanja vernika, kao i za huliganizam.

Takođe, očekuje se da će uskoro biti podignuta optužnica i protiv trećeg osumnjičenog mladića, čime će ovaj slučaj dobiti dodatni razvoj.

Ovaj incident je izazvao žestoku reakciju verskih zajednica i javnosti, a sada ostaje da se pravosudni organi pozabave ovim slučajem i donesu odgovarajuće odluke.

Podsetimo, u švedskom gradu Malmeu nedavno se desio incident koji je izazvao veliku pažnju javnosti.

Naime, dve osobe su dobile dozvolu od gradske policije da spale Kuran, što je izazvalo oštru reakciju među građanima i vlastima.

Prema informacijama koje su preneli mediji, dvoje ljudi je najpre čitalo odlomke iz Biblije, a zatim su vukli Kuran na psećem povocu, palili stranice ove muslimanske svete knjige i gazili palestinsku zastavu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading