EVO KAKO IZGLEDA NEBO NAD IZRAELOM TRENUTNO! Sve se USIJALO od dronova kamikaza (FOTO+VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol IDF-a, Danijel Hagari, izjavio je da IDF aktivno radi na sprečavanju prodora dronova u Izrael.

EVO KAKO IZGLEDA NEBO NAD IZRAELOM TRENUTNO! Sve se USIJALO od dronova kamikaza (FOTO+VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@Usman_946/@AdvShahfahad

Iranski napad na Izrael putem desetina kamikaza dronova izazvao je veliku pažnju izraelskih i američkih obaveštajnih službi. Prema njihovim procenama, dronovi će trebati nekoliko sati da pređu udaljenost do Izraela, a izraelske odbrambene snage (IDF) se trenutno bore da spreče njihov prodor u teritoriju Izraela.
 

 


Portparol IDF-a, Danijel Hagari, izjavio je da IDF aktivno radi na sprečavanju prodora dronova u Izrael, dok je iranski ambasador u Siriji najavio odlučan odgovor Teherana na izraelske akcije. Takođe, Jemen je zatvorio svoj vazdušni prostor kao preventivnu meru.

 

 

 

 


U toku večeri 1. aprila, izraelske vazduhoplovne snage su pogodile zgradu iranskog generalnog konzulata u Damasku, glavnom gradu Sirije. Ministarstvo odbrane Sirije potvrdilo je uništenje zgrade, uz izveštaje o žrtvama i povređenima. Iranski ambasador u Siriji najavio je odlučan odgovor Teherana na ovaj napad.

Ovaj događaj jasno ukazuje na eskalaciju tenzija između Irana i Izraela, kao i na sve veću upotrebu bespilotnih letelica u vojne svrhe. Takođe, reakcije Jemena i preusmeravanje letova u celom Bliskom istoku pokazuju ozbiljnost situacije i zabrinutost zemalja u regionu.

 

 

 

 

Jemen je zatvorio svoj vazdušni prostor, a kako se može videti na Flajt radaru, područje celog Bliskog istoka avioni obilaze.

Foto: PRINTSCREEN/FLIGHT RADAR

Jemen zatvorio vazdušni prostor

 

Naime, portparol IDF-a Danijel Hagari je rekao da se njihove snage bore da spreče letelice da prodru u teritoriju Izraela, prenosi ATV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Tagovi

Komentari (0)

Loading