IZRAEL U STRAHU OD NAPADA: Otkazane aktivnosti za mlade, oružane snage u pripravnosti

Autor:

Svet

13.04.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izrael u punoj pripravnosti zbog mogućeg napada Irana

IZRAEL U STRAHU OD NAPADA: Otkazane aktivnosti za mlade, oružane snage u pripravnosti

Foto: Tanjug/AP


Izrael je otkazao školske ekskurzije i druge aktivnosti za mlade planirane u narednim danima i stavio oružane snage u punu pripravnost zbog mogućeg napada Irana, saopštio je vojni portparol Danijel Hagari.

Povećana vojna aktivnost i praćenje planiranog napada

Hagari je najavio ove mere u televizijskom obraćanju i dodao da su desetine borbenih aviona poletele u okviru stanja pripravnosti. Izrael "pomno prati planirani napad" od Irana i regionalnih saveznika Teherana - izjavio je izraelski ministar odbrane Joav Galant, ali nije objavio više detalja o pretnji. Galant je saopštio da bi Izraelci trebali da slušaju sve naredbe od vojne komande koja mapira dolazeće rakete i druge vazdušne pretnje da bi građani znali da li je potrebno da se sklone.

Bezbednost građana kao prioritet

Odluka o otkazivanju školskih ekskurzija i drugih aktivnosti za mlade, kao i postavljanje oružanih snaga u punu pripravnost, jasno pokazuje da je bezbednost građana Izraela prioritet u svetlu moguće pretnje od napada Irana.


Napetost u regionu se povećava

Ove mere dolaze u trenutku povećane napetosti u regionu, a reakcija Izraela ukazuje na ozbiljnost situacije. Povećana vojna aktivnost i apel građanima da slušaju naredbe vojne komande dodatno naglašava ozbiljnost situacije.


Izraelske oružane snage su spremne da odgovore na mogući napad i preduzmu mere za zaštitu građana. Ova situacija naglašava važnost pripremljenosti i brze reakcije u slučaju potencijalne pretnje nacionalnoj bezbednosti.

U skladu sa ovim dešavanjima, ostaje da se prati razvoj situacije i reakcije Irana i regionalnih saveznika kako bi se adekvatno odgovorilo na moguće pretnje.

(Srna)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading