JEMENSKI HUTI I PASDARAN UDRUŽILI SNAGE4 PROTIV IZRAELA: Šta će biti sledeći korak?

Autor:

Svet

13.04.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad jemenskih Huta na Izrael

JEMENSKI HUTI I PASDARAN UDRUŽILI SNAGE4 PROTIV IZRAELA: Šta će biti sledeći korak?

Foto: Credit: Narciso Contreras / AFP / Profimedia, shutterstock, youtube.com/printscreen/Телеканал Звезда


U subotu uveče, 13. aprila 2023. godine, jemenski Huti su se pridružili napadu na Izrael, deklarativno započetom početkom oktobra iste godine. Prvo su zatvorili vazdušni prostor za civilni saobraćaj na teritoriji koju kontrolišu na jugu i istoku zemlje, a potom su objavili da su poslali dronove i krstareće rakete u napad na Izrael.

Kompleksni napad sa više frontova

Izrael se suočava sa višestrukim udarom, koji uključuje jemenske Hute, proiranske milicije iz Iraka i Sirije, kao i Pasdaran. Prva faza napada obuhvatila je hakerski napad na radare koji osmatraju teritoriju Izraela, dok je potom usledilo lansiranje krstarećih raketa i dronova.

Izazov za izraelsku PVO

Izraelska protivvazdušna odbrana prvo će morati da se suoči sa dronovima, koji će verovatno biti relativno lako uništeni i oboreni. Međutim, izazov predstavljaju krstareće rakete koje slede nakon dronova. U drugom talasu, dronovi kamikaze leteli su ka Izraelu, predstavljajući dodatni izazov za izraelsku odbranu.

Očekuje se da će Izrael biti suočen sa ozbiljnim izazovima u narednom periodu, dok će svet sa pažnjom pratiti razvoj situacije.


BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading