"SUDBINA MU JE ZAPEČAĆENA" Moskva veruje da će Ukrajinci dovesti u pitanje legitimitet Zelenskog

Autor:

Svet

30.04.2024

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njuzvik ukazuje da je anketa u Ukrajini pokazala da većina građana ne želi izbore u ratnim uslovima.

"SUDBINA MU JE ZAPEČAĆENA" Moskva veruje da će Ukrajinci dovesti u pitanje legitimitet Zelenskog

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je da će ljudi u Ukrajini dovesti u pitanje legitimitet predsednika, Volodimira Zelenskog, dodajući da veruje da je njegova sudbina “zapečaćena”.

Peskov je tokom intervjua sa prorežimskim novinarom, Pavelom Zarubinom, rekao da bi ukrajinski glasači bili nezadovoljni zbog nedostatka izbora.

- Čini mi se da je sudbina Zelenskog zapečaćena – rekao je on, preneo je Njuzvik.

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

U intervjuu prikazanom u programu "Moskva-Kremlj-Putin" i objavljenom na Zarubinovom kanalu na “Telegramu”, Peskov je kazao da će veoma brzo doći trenutak kad će mnogi ljudi, uključujući one u Ukrajini, dovesti u pitanje legitimitet Zelenskog.

- On će morati nekako da se opravda. Ali, za nas je glavno to da moramo da nastavimo rat. Moramo da se zaštitimo i moramo da ispunimo zadatke koje smo postavili – rekao je Peskov.

On je dodao da "raste panika na ukrajinskoj strani fronta".

- Veoma je važno za nas da održimo zamah i ne stanemo – rekao je Peskov, dodajući da će "druga strana", koju on opisuje kao “kolektivni Zapad plus jedan”, tesirati Rusiju "na izazov".

Peskov je dodao i da je glavna stvar za Rusiju da ne pokaže slabost. 

Njuzvik ukazuje da je anketa u Ukrajini pokazala da većina građana ne želi izbore u ratnim uslovima. Istraživanje kijevske firme SOCIS, sprovedeno između 22. februara i 1. marta, otkrilo je da 59,7 odsto Ukrajinaca veruje da ove godine ne bi trebalo da bude izbora zbog rata, dok nešto ispod četvrtine smatra da se ipak trebaju održati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading