"SADA TREBA DA SE OTKRIJE NALOGODAVAC" Putin saopštio ko je izvršio teroristički napad u Moskvi (VIDEO)

Autor:

Svet

25.03.2024

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin održava sastanak o merama preduzetim nakon terorističkog napada u Krokus siti holu.

"SADA TREBA DA SE OTKRIJE NALOGODAVAC" Putin saopštio ko je izvršio teroristički napad u Moskvi (VIDEO)

Foto: RIA NOVOSTI

Predsednik Rusije, Vladimir Putin, održava sastanak o merama preduzetim nakon terorističkog napada u "Krokus siti holu".

Znamo da je teroristički napad u koncertnoj dvorani "Krokus" izveden rukama radikalnih islamista, saopštio je ruski predsednik, Vladimir Putin.

- Pre svega hoću još jednom da izrazim duboko saučešće porodicama i prijateljima poginulih u krvavom varvarskom terorističkom napadu 22. marta i da poželim brz oporavak ranjenima. Zahvaljujem svima koji su u najtežim uslovima spasavali ljude i pomagali povređenima. Znamo da je zločin počinjen rukama radikalnih islamista, protiv čije ideologije se i sam islamski svet borio vekovima - rekao je Putin na sastanku o merama koje treba da se preduzmu nakon terorističkog napada.

Kako je istakao, sada treba da se otkrije nalogodavac napada.

- Oni koji su planirali taj teroristički napad nadali su se da će posejati paniku i razdor u našem društvu, ali su naišli na jedinstvo i odlučnost da se suprotstavimo tom zlu - rekao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, rusko društvo je u ovo teško vreme pokazalo primer prave solidarnosti, ujedinjenosti, međusobne podrške.

Tokom sastanka, šef Istražnog komiteta Rusije, Aleksandar Bastrikin, saopštio je da je, prema poslednjim informacijama, broj poginulih u terorističkom napadu porastao do 139.

Kako je istakao Bastrikin, optuženi za teroristički napad dali su detaljne informacije o nalogodavcima i onima koji su pomagali u pripremi.

- Svi optuženi su tokom saslušanja i na sudu priznali krivicu i dali detaljne iskaze o okolnostima zločina, o nalogodavcima i licima koja su im pomagala u pripremi terorističkog napada - preneo je on ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading