UHAPŠENI PRIZNAO VAŽNU STVAR: FSB objavila snimak i detalje saslušanja militanta iz Dagestana (VIDEO)

Autor:

Svet

01.04.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U terorističkom napadu na tržni centar u predgrađu Moskve, 22. marta, poginule su 144 osobe.

UHAPŠENI PRIZNAO VAŽNU STVAR: FSB objavila snimak i detalje saslušanja militanta iz Dagestana (VIDEO)

Foto: X/Dominik Reichert/Printscreen

Jedan od militanata uhapšenih u nedelju u Dagestanu rekao je danas da je isporučio oružje teroristima koji su napali koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" u Moskvi, a snimak njegovog priznanja objavila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

On je rekao da su operativci iz njegove kuće zaplenili dva automata "Kalašnjikov" i 460 komada municije.

- Doneo sam oružje momcima koji su napali "Krocus siti hol" u Moskvi. Doneo sam im oružje iz Mahačkale u Mitišči (grad u Moskovskoj oblasti) - rekao je on, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da je pomagao napadačima na "Krokus siti hol" i novcem i oružjem.

Centralni operativni centar Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) prethodno je saopštio da su militanti uhapšeni u Dagestanu učestvovali u finansiranju i obezbeđivanju sredstava počiniocima napada na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" u Moskvi, a pripremali su i teroristički napad u Kaspijsku.

- FSB Ruske Federacije u Republici Dagestan je 31. marta 2024. suzbio delovanje terorističke ćelije koju su činila četiri strana državljana koji su pripremali teroristički akt u Kaspijsku na mestima masovnog okupljanja ljudi. Zločinci su izvršili izviđanje tog područja, napravili improvizovanu eksplozivnu napravu i nabavili automatsko oružje. Utvrđeno je i da su pritvoreni militanti bili direktno uključeni u finansiranje i obezbeđivanje sredstava počiniocima terorističkog akta  22. marta 2024. godine u koncertnoj dvorani Krokus siti u Moskvi - navodi se u saopštenju.

Ističe se da su odmah nakon terorističkog napada nameravali da napuste Rusiju.

U terorističkom napadu na tržni centar u predgrađu Moskve, 22. marta, poginule su 144 osobe.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading