"TRIBUNAL U HAGU ČEKA PUTINA" Ukrajinci odbacili zahtev Moskve, evo kako su ocenili ruske tvrdnje

Autor:

Svet

01.04.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SBU u svom saopštenju ističe da ruski zahtevi "zvuče posebno cinično iz same terorističke države".

"TRIBUNAL U HAGU ČEKA PUTINA" Ukrajinci odbacili zahtev Moskve, evo kako su ocenili ruske tvrdnje

Foto: Privatna arhiva

Čestitka Putinu

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) odbacila je zahtev Moskve da preda sve ljude povezane sa terorističkim aktima počinjenim u Rusiji, uključujući i šefa SBU, kao "besmislen" i rekla da je rusko Ministarstvo spoljnih poslova "zaboravilo” da je lider Kremlja, Vladimir Putin, predmet međunarodnog naloga za hapšenje.

SBU u svom saopštenju ističe da ruski zahtevi "zvuče posebno cinično iz same terorističke države", stoga su, kako se navodi, sve tvrdnje ruskog Ministarstva spoljnih poslova besmislene.

Ukrajinska služba pozvala se na nalog za hapšenje Putina koji je izdao Međunarodni krivični sud u vezi sa prebacivanjem ukrajinske dece u Rusiju i saopštila da ga "Tribunal u Hagu čeka“.

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP

 

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije predalo je zahtev Ukrajini da uhapsi i izruči sve umešane u teroristički napad na "Krokus siti hol" u Moskvi 22. marta, kao i druge terorističke napade u Rusiji, uključujući šefa Ukrajinske bezbednosne službe, Vasilija Maljuka.

Inače, Maljuk je nedavno priznao da je organizovao bombardovanje Krimskog mosta u oktobru 2022. godine i otkrio detalje o organizaciji drugih napada u Rusiji.

Podsetimo, u jezivom terorističkom napadu koji se dogodio u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u Moskvi, poginulo je i povređeno ukupno 695 osoba, navodi se na sajtu Ministarstva za vanredne situacije u Podmoskovlju.

- Prema podacima od 30. marta ukupno je poginulo i povređeno 695 osoba - 144 osobe su poginule, među njima i petoro dece - navodi se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading