"TO ĆE BITI FATALAN GRAD" Šef ukrajinske vojske upozorio Moskvu na posledice napada na Harkov

Autor:

Svet

29.03.2024

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, je 28. marta u intervjuu za CBS News rekao da se nova velika ofanziva ruskih trupa očekuje na frontu u narednim mesecima, krajem maja ili juna

"TO ĆE BITI FATALAN GRAD" Šef ukrajinske vojske upozorio Moskvu na posledice napada na Harkov

Foto: Volodymyr Tarasov / Zuma Press / Profimedia

Aleksandar Sirski

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, je u intervjuu za Ukrinform prokomentarisao izveštaje o mogućoj pripremi ofanzive ruskih trupa na Harkov.

- Ne možemo zanemariti nijednu informaciju o pripremi neprijatelja za ofanzivna dejstva, pa preduzimamo sve mere da adekvatno odgovorimo na ovu mogućnost. Danas izvodimo veliki kompleks radova na fortifikacionom opremanju teritorija i položaja, postavljamo sveobuhvatan sistem barijera i planiramo upotrebu naših trupa u slučaju ovakvih dejstava - izjavio je Sirski.

Istovremeno, on se osvrnuo i na prošlo iskustvo oslobađanja Harkovske oblasti u jesen 2022. godine, kojom je komandovao.

- Mi već imamo iskustvo u borbenim dejstvima u Harkovskoj oblasti, uspeli smo da "proračunamo" neprijatelja i oslobodimo značajan deo Harkovske oblasti. U to vreme došlo je do velikog kolapsa ruskog fronta. Ako Rusi ponovo odu tamo, Harkov će za njih postati fatalan grad - rekao je Sirski.

Foto: Tanjug/AP/Ukrainian Emergency Service via AP

Harkov

Podsetimo, ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, je 28. marta u intervjuu za CBS News rekao da se nova velika ofanziva ruskih trupa očekuje na frontu u narednim mesecima, krajem maja ili juna, ali nije precizirao o kom pravcu je reč.

Ranije su se u medijima pojavile informacije da je sledeći cilj Kremlja u ratu sa Ukrajinom napad na Harkov.

Vladimir Putin je izjavio da je neophodno stvoriti "sanitarnu zonu" oko Belgorodske oblasti, koja se graniči sa Harkovskom oblašću i koja je podložna redovnom granatiranju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading