OSUMNJIČENI ZA TERORISTIČKI NAPAD U BEKSTVU! Detalji akcije "SIRENA"!

Autor:

Svet

10.04.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanje pripravnosti zbog osumnjičenog za napad u "Krokus siti holu"

OSUMNJIČENI ZA TERORISTIČKI NAPAD U BEKSTVU! Detalji akcije "SIRENA"!

Foto: Tanjug/AP, twitter.com/@Pluton45873221


Policija i bezbednosne snage u južnom delu Moskovske oblasti su stavljeni u stanje najviše pripravnosti zbog informacije da se u tom području krije jedan od osumnjičenih za napad u "Krokus siti holu" u Krasnogorsku kod Moskve. Mihail Sobakin, načelnik opštine Čehov, je potvrdio ovu informaciju i objavio da su policajci i operativci Federalne službe bezbednosti poslati u područje potrage. Plan "Sirena" je na snazi, a Sobakin je pozvao meštane da ostanu smireni, uz napomenu da lično nadgleda situaciju.

Operativni plan "Sirena" aktiviran

Prema rečima Mihaila Sobakina, aktiviran je operativni plan "Sirena", koji se inače koristi za zaustavljanje nereda, hapšenje kriminalnih bandi i suočavanje sa naročito opasnim i naoružanim pojedincima. Ova informacija je javljena portalu "RBK njuz". Navedeno je da je plan "Sirena" aktiviran kao deo napora za suzbijanje terorističkog napada izvršenog 22. marta, u kojem je najmanje 144 ljudi izgubilo živote.

Reakcija nadležnih i apel meštanima

Načelnik opštine Čehov, Mihail Sobakin, je naglasio važnost reakcije nadležnih organa i pozvao meštane da ostanu smireni dok se situacija ne reši. Ova reakcija ukazuje na ozbiljnost situacije i angažovanje nadležnih organa u cilju zaštite građana i suzbijanja potencijalne pretnje.

Bezbednosne mere i podrška zajednice

U skladu sa informacijom Mihaila Sobakina, policija i operativci Federalne službe bezbednosti preduzimaju sve neophodne bezbednosne mere kako bi pronašli osumnjičenog za napad. Takođe, podrška zajednice i saradnja građana sa nadležnim organima od ključnog su značaja u ovakvim situacijama kako bi se osigurala bezbednost svih građana.


Stanje najviše pripravnosti i aktivacija operativnog plana "Sirena" jasno ukazuju na ozbiljnost situacije i angažovanje nadležnih organa u cilju suzbijanja pretnje i zaštite građana. Nadamo se da će osumnjičeni biti pronađen i priveden pravdi kako bi se osigurala bezbednost i mir u zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading